Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW sleept na spannende laatste minuten toch overwinning over de streep

Svzw
Beeld: Henk Steen

De Zwaluwen uit Wierden begonnen de eerste competitiewedstrijd na de winterstop goed. SVZW troefde FC Winterswijk zaterdagavond af met 2-3. Het werd nog wel even spannend.

De voetbalwedstrijd in de eerste klasse H werd gespeeld op sportpark Jaspers in Winterswijk. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd. In de 10e minuut had de doelman van de gastheren, Matthijs Ebbers, de bal niet klemvast. Jurjan Mannes tikte de bal net naast.

Kansen

Hierna nam FC Winterswijk het heft in handen en kreeg ook kansen. SVZW doelman Julian Bakker stond echter steeds op de goede plek. De eerste gele kaart in de wedstrijd was voor Thijs Koopman. Na ongeveer 30 minuten kwam SVZW meer in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 0-1 voorsprong. Frank Smit kopte raak uit de corner van Jurjan Mannes.
Vlak voor de rust kon Yessin Maskoul alleen op het doel af, maar hij wist deze kans niet benutten.

Ongewijzigd

Na de kantinewarmte in de pauze begonnen de beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 47e minuut werd Jasper Groothuis met een mooie steekbal richting het doel gestuurd. Hij wist deze kans feilloos te benutten, 0-2. Voor de Wierdenaren een goed begin van de tweede helft.

Onhoudbaar

FC Winterswijk was een beetje van slag door deze tegengoal. SVZW besefte dat er meer in zat. In 54e minuut werd Bas Dreierink weg gestuurd aan de linkerkant. Op zijn beurt gaf hij de bal prima aan Yessin Maskoul, die onhoudbaar voor de keeper de bal in het Winterswijk doel schoot, 0-3.

Billen knijpen

FC Winterswijk leek zich bij de nederlaag neer te leggen. SVZW wilde de wedstrijd rustig uitspelen, maar opeens was daar, in de 84e minuut, de 1-3 door FC Winterswijk topscoorder Giovanni Malawu. Het publiek ging weer achter de thuisploeg staan en de jacht op meer doelpunten werd geopend. In de blessure tijd werd het ook nog 2-3 door Teun Dingemans.
Het werd nu echt billen knijpen voor SVZW. De scheidsrechter had zijn handen vol aan de hectische slotfase. Maar het lukte SVZW om de 2-3 over de streep te trekken.

SVZW - Stevo

SVZW speelt zaterdag 27 januari thuis, tegen Stevo. De wedstrijd op sportpark ’t Lageveld begint om 14.45 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.