Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Glindebos’ als kraamkamer voor groot voedselbos in Oldenzaal

Voedselbos Oldenzaal 1
Op dit stuk grond in de Glindebuurt kunnen binnenkort vruchtbomen, bessenstruiken, bramen en kruidplanten worden geplant voor een klein voedselbos.
Beeld: Stichting Voedselbos Oldenzaal

Na bijna drie jaar is het de Stichting Voedselbos Oldenzaal gelukt om daadwerkelijk een klein voedselbos aan te leggen. In samenwerking met WBO Wonen en een aantal buurtbewoners worden binnenkort in de Glindebuurt in Oldenzaal op een stuk grond van zo’n 300 m² verschillende vruchtbomen, bessenstruiken, bramen en kruidplanten geplant.

Volgens voorzitter Henry Otter van de Stichting Voedselbos Oldenzaal kan dit voedselbosje worden gezien als een ‘mooie opmaat en kraamkamer’ voor een groter voedselbos in de buurt van clubgebouw en kulturhus Paal 12 in de wijk De Thij. In samenspraak met onder meer Omnivereniging Oldenzaal wil de Stichting Voedselbos Oldenzaal op die plek komen tot een groot sport- en bewegingsbos.

Hopen op groen licht gemeente

Dat is een project van de lange adem. Henry Otter hoopt dat de gemeenteraad dit jaar het licht op groen zet, zodat in 2025 met de aanleg van het ‘Vondelpark’ begonnen kan worden. Intussen kan er onder de vlag van de stichting alvast op kleine schaal worden ‘proefgedraaid’ met het ‘Glindebos’.

Buurtbewoners omarmen voedselbos

De gelegenheid voor de aanleg van een klein voedselbos diende zich aan, toen WBO Wonen bij de stichting aanklopte voor de invulling van een lap grond die vrij kwam door het ‘inkorten’ van tuinen in de driehoek Dr. Poelsstraat-Nolensstraat-Ootmarsumsestraat. Buurtbewoners omarmden het plan voor een voedselbos.

Nog steeds veel geld nodig

Het draagvlak voor het ‘Glindebos’ mag dan groot zijn, Henry Otter benadrukt wel dat er nog steeds veel geld nodig is om het ook echt mogelijk te maken. Datzelfde geldt voor het ‘grote’ voedselbos op De Thij. Bedrijven, organisaties en particulieren die de Stichting Voedselbos Oldenzaal financieel willen ondersteunen, kunnen dit per mail laten weten: [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.