Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sofie van Gils uit Oldenzaal wint prijs bij Prinses Christina Concours

Sofie
Beeld: MajankaFotografie

Sofie van Gils (17) heeft een 3e prijs gewonnen in de regionale finale van het Klassiek en Compositie Concours 2024 in regio Oost. In totaal traden er zes jonge klassieke musici op in het Muziekcentrum en Wilminktheater in Enschede.

Sofie van Gils streed voor een plek in de Nationale Halve Finale van de klassieke muziekcompetitie van het Prinses Christina Concours.

Halve finale

De halve finale vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De musici die de Nationale Finale bereiken spelen op 12 mei in Amare in Den Haag. Van Gils deed mee in de tweede categorie van het concours, voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar).

Audiofragment
Sofie van Gils uit Oldenzaal wint prijs bij Prinses Christina Concours
Sofie van Gils (17) heeft een 3e prijs gewonnen in de regionale finale van het Klassiek en Compositie Concours 2024 in regio Oost.
icon_main_info_white_glyph

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Ook deelnemers die de Regiofinale niet bereiken maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.