Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Trombonist Bas (15) uit Enschede blaast zich naar derde prijs op regionaal concours

Finale Bas
De vijftienjarige Enschedese trombonist Bas Arentsen pakte de derde prijs op een regionaal concours
Beeld: MajankaFotografie

De 15-jarige Enschedese trombonist Bas Arentsen won afgelopen weekend de derde prijs in de regionale finale van het Klassiek en Compositie Concours 2024 in regio Oost. In totaal traden er zes jonge klassieke musici op in het Muziekcentrum en Wilminktheater in Enschede. Ze streden voor een plek in de Nationale Halve Finale van de klassieke muziekcompetitie van het Prinses Christina Concours. De jonge trombonist haalde het net niet.

De halve finale vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De Velpse cellist Valentijn Jeukendrup en de Emmeloordse mezzosopraan Aaike Nortier werden door de jury geselecteerd voor de halve finale.

Finale

Bas Arentsen is geen onbekende van het Prinses Christina Concours. In 2021 wist hij als 13-jarige de finale van het Jazz Concours te behalen. Tijdens deze editie van het Klassiek en Compositie Concours won hij 500 euro die hij kan besteden aan zijn artistieke ontwikkeling.

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen.
De regioconcoursen bieden een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Enschede was het eerste van zes regioconcoursen in heel Nederland. De regiofinalisten maken kans op een plek in de Nationale Halve Finale en vervolgens de Nationale Finale.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.