Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden tegen STEVO Geesteren: derby in eerste klasse H

SVZW 1 speleer
Beeld: Henk Steen

SVZW speelt de eerste thuiswedstrijd in 2024 tegen STEVO uit Geesteren. Zwart/wit tegen rood/geel, een mooie derby voor beide tegenstanders, op zaterdag 27 januari op sportpark Het Lageveld.

STEVO, een afkorting van Steeds Vooruit, komt al jaren uit in de eerste klasse van het amateurvoetbal. Dit seizoen heeft STEVO het moeilijk. Er zullen na de winterstop de nodige punten gepakt moeten worden, anders is degradatie onvermijdelijk. Trainer van STEVO is Michiel Mensink, het is zijn eerste jaar in Geesteren. In competitieverband speelden STEVO en SVZW nog nooit tegen elkaar. Gelet op de ranglijst zal STEVO er alles aan doen om de punten mee te nemen uit Wierden.

Goede vorm

SVZW speelde haar laatste thuiswedstrijd in de competitie tegen koploper WHC en sleepte een 0-0 gelijkspel uit het vuur. Een prima resultaat om de winterstop mee in te gaan. Voor de Zwaluwen is het zaak het ritme weer op te pakken na de winterstop. Afgelopen zaterdag liet SVZW zien dat de goede vorm nog aanwezig is: in Winterswijk werd met 2-3 gewonnen.

Thuiswedstrijden

Er staan voor de Wierdenaren een paar mooie thuiswedstrijden op de agenda. Zaterdag 27 januari tegen STEVO en de week daarop tegen DOS’37. Plus ook nog de bekerwedstrijd tegen ROHDA Raalte op 8 februari, aanvang 20.00 uur.

Volledige inzet

“SVZW moet zeker in staat zijn om te winnen van STEVO”, stelt Gerrit Koers van SVZW. “Het betreft wel een derby, dus dan is volledige inzet en strijdlust nodig vanaf het begin. We hopen dat er wat te juichen valt in Wierden.”

Scheidsrechter van dienst is Semih Kiremit uit Almelo. De aftrap van de wedstrijd tussen SVZW en STEVO is om 14.45 uur op sportpark Het Lageveld in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.