Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Michel Doesburg aangesteld als nieuwe hoofd scouting bij FC Twente

Michel Doesburg aangesteld als Hoofd Scouting FC Twente FC Twente
Beeld: FC Twente

Michel Doesburg treedt per 1 februari in dienst bij FC Twente als hoofd scouting. Doesburg volgt Patrick Busby op, die onlangs besloot na bijna vier seizoenen te vertrekken bij de club. De oud-speler van onder meer FC Haarlem, SC Heerenveen en AZ tekent een contract bij de club tot medio 2025.

De oud-speler was na zijn voetbalcarrière vijftien jaar werkzaam bij AZ in verschillende scoutingsfuncties. Van 2018 tot dit seizoen was Doesburg bij Ajax coördinator van de profscouting (eerste elftal en Jong Ajax). “Ik verheug me erop om bij FC Twente aan de slag te gaan en om onderdeel van de club te mogen te zijn. De ambities van FC Twente spreken me enorm aan”, laat Doesburg weten.

Ervaring

Volgens technisch directeur Arnold Bruggink is het een mooie stap die de club maakt met het aantrekken van Doesburg. “Michel heeft enorm veel ervaring en expertise op het gebied van scouting. Hij is heel enthousiast over de ambities van de club”, aldus Bruggink. “Bij AZ en Ajax heeft hij jarenlang een belangrijke rol vervuld in de scouting. We zien ernaar uit hem op korte termijn te kunnen verwelkomen bij FC Twente.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.