Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW weet overwinning niet over de streep te trekken; derby tegen STEVO eindigt in gelijkspel

SVZW STEVO 27 01 2024
Beeld: Henk Steen

Onder mooie weersomstandigheden treden SVZW Wierden en STEVO Geesteren zaterdag 27 januari tegen elkaar aan voor de derby in de eerste klasse H. Het is voor eerst dat de ploegen tegen elkaar streden in competitie verband.

De ontmoeting komt langzaam op gang, maar STEVO begint met meer strijdlust aan het duel. Dit resulteert ook in een paar mogelijkheden, maar doelman Julian Bakker staat steeds op de juiste plek. Na een kwartier komt SVZW beter in de wedstrijd. De eerste echte kans voor de Wierdenaren komt in de 18e minuut, maar Jasper Groothuis weet deze niet benutten. Vlak daarna krijgt Frank Smit problemen met zijn enkel. Na verzorging komt hij toch weer in het veld.

Twee goals binnen minuut

In de 31e minuut neemt STEVO een 0-1 voorsprong, door een doelpunt van Nick Veldhuis. Lang genieten van deze voorsprong zit er niet in voor STEVO, want één minuut later is het alweer 1-1, Yessin Maskoul scoort zijn eerste van deze middag. Frank Smit heeft toch te veel last van zijn enkel en hij wordt in de 35e minuut vervangen door Maarten Jansen. Bij rust staat de stand op het scorebord op 0-1.

SVZW STEVO 27 01 2024 02
Beeld: Henk Steen

Drie corners op rij

Beide tegenstanders gaan er vol voor in de tweede helft. Een goede mogelijkheid is er voor STEVO, maar Robin de Jong trapt de bal weg vlak voor de doellijn. Langzamerhand krijgt SVZW wat meer grip op de tegenstander. Een kopbal van Maarten Jansen vliegt net langs het doel.
SVZW krijgt drie corners op een rij, maar STEVO doelman Bas Beernink is in goede vorm en weet alles te pareren. STEVO krijgt een mooie kans maar schiet de bal over het doel.

Mooie redding

Yessin Maskoul probeert langs zijn tegenstander te komen, maar deze weet hem af te stoppen. Dat levert SVZW een vrije trap op, maar doelman houdt zijn doel leeg met een mooie redding. In het laatste kwartier komt STEVO niet veel meer in buurt van het SVZW doel. Maar SVZW weet niet te scoren uit dit overwicht.

SVZW STEVO 27 01 2024 03
Beeld: Henk Steen

De 2-1 valt in blessure tijd: Yessin Maskoul speelt zich vrij en scoort. Het is nu zaak voor SVZW om deze voorsprong over de streep te trekken. STEVO krijgt nog een corner te nemen in bijna de laatste minuut van de blessure tijd. SVZW weet niet te voorkomen dat Daan Kottink de bal binnen kopt: 2-2. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Terechte uitslag

“SVZW heeft de kans laten liggen om een overwinning over de streep te trekken. Op basis van de hele wedstrijd is een gelijkspel wel een terechte uitslag, maar het is wel zuur dat het niet lukte om de gelijkmaker van STEVO te voorkomen”, aldus Gerrit Koers van SVZW.

Volgende derby

Zaterdag 3 februari wordt de volgende derby gespeeld op ’t Lageveld in Wierden. SVZW neemt het dan op tegen DOS’37.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.