Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Twentse honden stelen de show tijdens auditie bij Musicalvereniging Music All

Wat doe je als musicalvereniging als je twee honden nodig hebt voor je voorstelling? Nou, dan organiseer je een hondenauditie. Musicalvereniging Music All uit Enschede deed een oproep aan hondeneigenaren om hun trouwe viervoeter aan te melden. "We wisten niet zo goed wat we konden verwachten," zeg regisseur Daniëlla van der Stelt tijdens de auditiedag. "We kregen op onze oproep best veel aanmeldingen, vandaag doen vijftien honden auditie."

Legally Blonde

In de musical Legally Blonde schitteren de twee honden straks aan de zijde van de hoofdkarakters Elle en Paulette. De uitvoering van de musical is op 21 en 22 maart 2024 in Schouwburg Hengelo. Eén van de deelnemers kwam zondag tijdens de auditie laten zien wat haar hond Nora in huis heeft. Het dier liet zich meteen van haar beste kant zien door vrolijk een rondje over het podium te maken om vervolgens plaats te nemen in een roze tas. "Het was leuk om te doen, ik hoop dat ze doorgaat."

Comfortabel op het podium

Regisseur Daniëlla van der Stelt was verrast over het talent van de deelnemende honden. "Ze kunnen stuk voor stuk allemaal heel veel kunstjes en bleven allemaal vrij rustig." Toch werd er goed gekeken naar het aanwezige talent. Zo moet een hond zich wel comfortabel op het podium voelen en niet in paniek de zaal doorvliegen als vijfhonderd mensen applaudisseren. "Daarnaast is het wel fijn als ze op handcommando's kunnen werken, want je zit vast aan een tekst en ze hebben ook een andere naam in het stuk."

Blaffen op commando

De zevenjarige chihuahua Oreo deed voor het eerst mee aan een auditie en blafte zelfs op commando. "Hij past heel erg goed voor deze rol, maar hij heeft alleen niet de juiste kleur," zegt zijn baasje. "We zeiden gekscherend dat we 'm dan maar moesten verven, maar nee, dat gaan we natuurlijk niet doen."

20240128 hondenauditoe foto emile urban IMG 8386
Eén van de hondenaudities zondag
Beeld: Emile Urban

Juryberaad

Voor de jury was het nog een flinke klus om uiteindelijk de knoop door te hakken. "Alle honden zijn allemaal even knap en deden het eigenlijk allemaal heel erg goed. Ja, het is dan kijken wie het allerknapste is en welke hond het vandaag het beste heeft gedaan." Na het juryberaad en overleg viel de keuze uiteindelijk op Loesje en Nora. Deze twee honden zullen nu snel aan de bak moeten en hard moeten repeteren om straks vlekkeloos hun rol op de planken te kunnen vervullen.

Kijk voor meer informatie over de musical Legally Blond op de website van Musicalvereniging Music All. Er zijn nog kaarten voor de voorstelling op 21 en 22 maart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.