Verkeer
Stuur appje
Zoek

Derby SVZW – DOS’37: ‘Iedereen uit Vriezenveen hoopt dat wordt gewonnen in Wierden’

SVZW 1 speler 27 01 2024
Beeld: Henk Steen

De Zwaluwen spelen zaterdag 3 februari opnieuw thuis, deze keer tegen de buren uit Vriezenveen, DOS’37. De wedstrijd begint om 14.45 uur op de thuislocatie van SVZW, sportpark Het Lageveld.

DOS’37 is geen onbekende tegenstander voor SVZW. De beide clubs kwamen elkaar wel vaker tegen in competitie verband. Afgelopen seizoen was dat niet het geval omdat DOS’37 toen uitkwam in de tweede klasse. Maar via de nacompetitie wist DOS’37 weer te promoveren naar de eerste klasse.
Het doel van de club is om op dit niveau actief te blijven. Dan moeten er nog wel de nodige punten worden binnengehaald. Op dit moment staat DOS’37 met 12 punten uit 12 wedstrijden op de negende plaats. Blijft dat zo, dan moet handhaving via de nacompetitie worden bewerkstelligd.

Veel gelijkspel

Het is niet zo dat de club veel wedstrijden verliest, maar een gelijkspel levert maar 1 punt op. En DOS’37 speelde al 6 keer gelijk. Ook afgelopen zaterdag lukte het niet om thuis te winnen van RKZVC. Trainer Jeroen Niks, voor het vierde seizoen in dienst van de club, weet ook als geen ander dat er wedstrijden gewonnen moeten gaan worden. “DOS’37 weet dus dat een overwinning heel goed uit zou komen. Iedereen uit Vriezenveen hoopt dat er wordt gewonnen in Wierden. We gaan het zien, in een derby weet je nooit wat er gebeurd”, aldus Gerrit Koers van SVZW.

Rol van betekenis

SVZW speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen STEVO. STEVO ging vol strijd en energie de wedstrijd in tegen SVZW. Datzelfde kan SVZW ook van DOS’37 verwachten. Koers: “SVZW wil nog een rol van betekenis spelen aan de top van de ranglijst, dus dan moeten er thuis in elk geval punten worden gehaald. Inzet en passie zijn in elk geval vereist om resultaten te halen. Lukt dat, dan moet een overwinning op DOS’37 mogelijk zijn.”

Bekerwedstrijd

De wedstrijd zal staan onder leiding van scheidsrechter Janssen. De aftrap is om 14.45 uur op sportpark Het Lageveld.
Donderdagavond 8 februari speelt SVZW ook een thuiswedstrijd tegen ROHDA Raalte. Het gaat hier om een duel voor de beker.

Geen voetbal

In het weekend van 10 en 11 februari is er geen competitievoetbal in de eerste klasse H. Wel spelen nog wat clubs wedstrijden voor de beker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.