Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ook in 2024 Rock am Esch Tubbergen: 'Dit jaar tillen we het festival naar een hoger niveau'

Status Quotes Ra E23
Beeld: Rock am Esch

Na het succes van de vorige twee edities mogen muziekliefhebbers zich opmaken voor een nieuwe editie van Rock am Esch in Tubbergen. "Het is een beetje de Woodstock van gemeente Tubbergen", vertelt Bas de Jong namens de organisatie van Rock am Esch. Het festival brengt op zaterdag 31 augustus talentvolle bands uit Twente en heel Europa samen.

“De kwaliteit van de acts dit jaar is ongekend”, aldus De Jong. “Doordat we geen winstoogmerk hebben, kunnen we wat meer geld uitgeven aan bands.” Het festival probeert zoveel mogelijk talent uit de regio een podium te geven, maar heeft ook buitenlandse bands in de line-up.

Wereldberoemde coverband

Eén van de bands die zijn klanken mag laten horen zijn de UK Foo Fighters. “Zij zijn echt supergoed”, vertelt De Jong in de ochtendshow van Twente FM. Saillant detail is dat de zanger van deze Engelse coverband ooit het podium heeft gedeeld met de echte Foo Fighters.

Talentvolle band

Na een succesvol optreden in de editie van 2022 van Rock am Esch keert de band Fortunate Sons dit jaar terug. Ook de talentvolle band The Big Ashtray uit eigen gemeente is aan de line-up toegevoegd. “We kijken ernaar uit om iedereen in augustus te verwelkomen”, laat de organisatie weten.

icon_main_info_white_glyph

Tickets en info

Kaarten voor het festival kosten 22,50 euro. Tickets en de volledige line-up zijn te vinden op www.rockamesch.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.