Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Boadu en Salah-Eddine speelgerechtigd voor FC Twente-duel tegen RKC Waalwijk

Het waren drukke dagen voor FC Twente. Eerder werd bekend dat Manfred Ugalde vertrok naar het Russische Spartak Moskou. De club moest op zoek naar een nieuwe spits en kwam terecht bij Myron Boadu van AS Monaco. Naast de spits komt ook oud-bekende Anass Salah-Eddine terug naar Enschede. Beide zijn speelgerechtigd voor het thuisduel van aanstaande zaterdag tegen RKC Waalwijk.

“Beiden zijn fit en zouden eventueel kunnen spelen”, meldt hoofdtrainer Joseph Oosting. Of dit het geval zal zijn, is nog onbekend. Boadu kon bij Monaco niet rekenen op veel speelminuten en hetzelfde geldt voor de van Ajax overgekomen Salah-Eddine. “Het is aan de trainer of ik een aantal minuten mag maken”, aldus Boadu. “Ik zal nog niet kunnen starten.” Naast Max Bruns, die nog geschorst is, is alleen Mitchell van Bergen een vraagteken voor het duel.

Lachende derde

De top vijf van de Eredivisie komt dit weekend tegen elkaar in actie, waardoor de club uit Enschede zomaar de lachende derde zou kunnen worden. Bij een winst op RKC Waalwijk loopt de club in op de nummer twee in de Eredivisie: Feyenoord. Toch is de winst op de club uit Waalwijk allerminst zeker. Het uitduel eerder dit seizoen ging met 1-0 verloren.

Ontgroening

De 23-jarige Boadu maakte vrijdagmiddag zijn opwachting op het trainingsveld in Hengelo. “Ik werd met open armen ontvangen. Het lijkt of ik de jongens die ik vandaag heb ontmoet al jaren ken”, zegt Boadu. De ontgroening moet nog plaatsvinden. “Ik moet nog een liedje zingen, heb ik vernomen. Dat zien jullie vanzelf wel online”, lacht de Amsterdammer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.