Verkeer
Stuur appje
Zoek

Spannende derby SVZW tegen DOS’37: wel een bloedneus, maar geen winnaar

SVZW DOS 37 04 15 50
Beeld: Henk Steen

Bij de derby tegen DOS’37, zaterdag 3 februari, moet SVZW het stellen zonder topscoorder Frank Smit en middenveld regisseur Stefan Maat. Maar SVZW heeft een brede selectie, dus er staat een goed team aan de aftrap van de wedstrijd tussen de amateurvoetballers van Wierden en Vriezenveen, op sportpark Het Lageveld.

Afwachtend

Beide ploegen beginnen wat afwachtend aan het duel. De eerste kans is voor DOS’37. Senna Silva van der Veen schiet op het SVZW doel, maar Julian Bakker staat op de juiste plek om de bal te keren. Uit een vrije trap krijgt DOS’37 ook nog een mogelijkheid, maar Mark van Pijkeren weet niet te scoren.

SVZW DOS 37 03 16 04
Beeld: Henk Steen

Eerste doelpunt

Na ruim een half uur spelen levert Lars van Putten een mooie voorzet af op Maarten Jansen, die ook nu weer laat zien dat hij makkelijk weet te scoren: 1-0 voor de gastheren. Door die tegengoal is DOS’37 in het laatste kwartier van de eerste helft de kluts een beetje kwijt. Ruststand 1-0.

Fanatiek op jacht

In de tweede helft gaan de bezoekers fanatiek op jacht gingen naar de gelijkmaker. Senna Silva van der Veen schiet tegen de paal. SVZW wil niet achterblijven en vlak daarna is het Jesper Middelkamp die ook tegen de paal schiet.

SVZW DOS37 02 17 20
Beeld: Henk Steen

Strafschop

In de 55e minuut wordt een speler van DOS’37 onderuit gehaald in het strafschopgebied van de Zwaluwen. Scheidsrechter Roy Janssen kan niets anders doen dan een strafschop geven aan DOS’37. Aanvoerder Ronald te Morsche neemt plaats achter de bal, maar hij scoort niet; keeper Julian Bakker weet de bal tegen te houden. Ook de nastoot levert niets op voor DOS’37.

DOS’37 mag wel een corner nemen. Sander Thomas legt de bal op het hoofd van Wout Kikkert, en hij kopt de bal ongehinderd in het SVZW doel: 1-1.

Bloedneus

Beide ploegen strijden fanatiek verder om deze wedstrijd te winnen. In een poging om een bal te veroveren gaat Jeffrey Buitenhuis iets te fanatiek door op de tegenstander en krijgt een gele kaart.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd zijn de betere kansen voor SVZW. Lars van Putten krijgt een bal in het gezicht, met een bloedneus tot gevolg, en wordt behandeld aan de zijlijn.

IMG 1542
Beeld: Henk Steen

Blessuretijd

Niet verliezen staat nu voorop bij de beide teams, maar vooral SVZW probeert nog wel om de drie punten te halen. In blessuretijd lukt dat bijna, maar een goede kopbal van Maarten Jansen gaat via de lat over. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Het blijft 1-1, een terechte uitslag van een boeiende en spannende derby. Wat betreft de ranglijst schieten beide teams overigens niet veel op met het behaalde punt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.