Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Twentse Alie loopt al jaren als eenling mee in de carnavalsoptocht: ‘Niemand herkent me, ik heb zelf de grootste lol’

Ieder jaar zie je ze wel tussen de praalwagens in de Twentse carnavalsoptochten: mensen die alleen of in een groepje van twee meelopen. Alie Hondebrink doet het ook. “Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik het doe. Vier jaar terug kreeg ik een ingeving.” Daar begon het.

“Mijn eerste outfit was oude kleding van mijn vader. Het was oude kleding van hem van het schilderen in de schuur. Ik dacht als ik nou die oude vieze broek aan doe samen met die stofjas van hem, nog een petje, een sjaal en een mannelijk masker op. Dan zet je daar al gelijk een typetje neer. Het beste is: niemand herkent je. Dus je hebt zelf eigenlijk de grootste lol”, vertelt Alie lachend.

Haar outfits zijn ook populair bij de andere carnavalsvierders. Ze heeft vorig jaar nog twee prijzen gewonnen met haar outfit. “Ik heb vorig jaar toen ik met een opblaaspak als Dik Adent verkleed was twee optochten gelopen. Eén daarvan was in het dorp Harbrinkhoek en de andere was in Tubbergen. Dat was twee keer prijs.”

Tweetalig

Maar voor Alie is het niet alleen de outfit die belangrijk is. Een slogan is een belangrijke toevoeging voor haar. Bij haar prijswinnende kostuum had ze de tekst ‘Dit jaar loop ik als ik Dik Adent’. Deze carnaval pakt ze het wat anders aan. Haar slogan is dit jaar in het Nederlands en in het Twents. “Als eenling tweetalig lopen, dat is toch ook mooi.”

Maar Twents is niet persé haar specialiteit, daarom heeft ze het laten vertalen door de taalredactie van 1Twente. “Ik kan wel een beetje Twents. Maar ik wilde het zeker weten, dus liet ik er een deskundige naar kijken.” Wat haar slogan en outfit is, geeft de bekroonde eenling nog niet weg. “Iets met de bloemetjes en de bijtjes zou ik goed in de gaten houden. Misschien zie je me dan wel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.