Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gratis zaadmengsels voor meer biodiversiteit voor inwoners van de gemeente Wierden

Bloemenlint
Beeld: 1Twente

Gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek delen weer gratis zaadmengsels uit voor meer biodiversiteit. Een kleurrijk gezicht, én het helpt om plaaginsecten zoals de eikenprocessierups te bestrijden. Aanmelden voor gratis bloemenzaad kan tot en met 2 maart.

Wethouder Gertjan ten Brinke: “Het is mooi dat we, de in 2022 gestarte actie, ook in 2024 samen met Landschapsvereniging De Reggestreek voortzetten. Door het gratis aanbieden van zaadmengsels kunnen we een nog groter gebied met particuliere gronden in onze groene gemeente voorzien van bloemen.”

Vierkante meters

Met de zaadmengsels kunnen tuinen, stroken langs akkers, weilanden of braak liggende stukken grond worden ingezaaid. Om veel effect te hebben is er een minimum aantal vierkante meters bepaald voor het gratis mengsel.
Binnen de bebouwde kom geldt een minimum van 10 vierkante meter in te zaaien grond, voor het buitengebied is dit een minimum van 200 vierkante meter.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Wierden kunnen zich tot en met zaterdag 2 maart 2024 aanmelden via www.wierden.nl/zaadmengsels.

Afhalen mengsels

De zaadmengsels voor de inwoners van de dorpen kunnen op de volgende momenten worden opgehaald:
- Zaterdag 23 maart tussen 9.30 en 12.00 uur bij de gemeentewerf aan de Anjelierstraat 8C in Wierden;
- Dinsdag 26 maart tussen 09.30 uur en 12.00 uur aan de Mettenkampsweg 5 in Enter.

Buitengebied

Landschapsvereniging De Reggestreek informeert inwoners van het buitengebied, waar en wanneer de zaadmengsels voor het buitengebied kunnen worden opgehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.