Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Joseph Oosting vol lof over spits Van Wolfswinkel: 'Ricky is in alle facetten een leermeester'

FC Twente wacht zaterdag een lastige uitwedstrijd op het kunstgras van Excelsior Rotterdam. De huidige nummer veertien op de ranglijst is het volgende obstakel waar de club uit Enschede voorbij moet in de strijd om plaats twee. In het duel kan hoofdtrainer Joseph Oosting volledig beroep doen op de gehuurde spits Myron Boadu, die weinig tijd nodig had om zijn eerste doelpunt binnen te schieten.

Leermeester

Over het optreden tegen RKC Waalwijk van die andere spits, Ricky van Wolfswinkel, is hoofdtrainer Oosting tevreden. "Ricky is in alle facetten een leermeester. Zo ook voor Myron Boadu", aldus Oosting. "Met name in het druk zetten is hij belangrijk."

De trainer heeft zaterdag nagenoeg de hele selectie tot zijn beschikking voor de wedstrijd in Rotterdam. Alleen Gijs Besselink is ziek.

Spannende strijd om plek twee

De spanning begint inmiddels te stijgen, met nog maar twaalf wedstrijden te gaan staat FC Twente op plek drie. Het gat met nummer twee Feyenoord bedraagt vijf punten, terwijl Ajax en AZ zes punten achterlopen op de Tukkers.

De wedstrijd begint zaterdag om 18.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.