Verkeer
Stuur appje
Zoek

Losserse praalwagens op weg naar Münster: ‘De reis ernaartoe is al spektakel op zich’

424679278 781926193967214 1377017825166809304 n
Beeld: facebook.com/carnavaloverijssel

Prins Arjan de Tweede van de Gaffel Aoskes in Losser is, ondanks het ongetwijfeld intensieve carnavalsweekend, maandagmorgen al vroeg uit de veren. Om zes uur vanmorgen staat hij bij de Duitse grens om de passerende wagenbouwers van de vereniging te voorzien van een kop warme koffie.

Audiofragment
Carnaval Losser op weg naar Rosenmontag Münster | Remco Meyerink
Traditioneel gaan caranavslvierders op Rosenmontag naar Münster.

“Alle Losserse wagenbouwers gaan met hun wagen richting Münster, en die worden met een goed ontbijt op pad gestuurd”, vertelt Remco Meijerink van de Losserse carnavalsvereniging Gaffel Aoskes in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

“Het is één file aan bussen, allemaal op weg naar Münster”

Abschlussparty 2024

Al decennia is het traditie dat de Losserse carnavalsvierders op bezoek gaan bij hun collega’s in Münster. Ook vandaag, Rosenmontag 12 februari, zijn ze erbij, voor de Münster Abschlussparty 2024. Niet alleen de wagenbouwers, maar veel feestvierders stapten vanmorgen in gereedstaande bussen. “Echt een paar honderd man. Het is één file aan bussen, allemaal op weg naar Münster”, aldus Remco.

Per trein

Zelf vertrekt hij met een kleiner gezelschap per trein. “Ook dat is traditie. In de trein kom je andere carnavalsvierders tegen, ook op weg naar Münster.”

Band met Münster

De Gaffel Aoskes hebben al heel lang een band met Münster. “Ter ondersteuning van de optocht in Munster gaan de carnavalswagens van Losser al jaren die kant op.”

IMG 20240212 WA0001
Beeld: Facebook.com/carnavaloverijssel

Volksfeest

De carnavalswagens naar Münster vervoeren is een klus waar de wagenbouwers naar uit kijken. “Heel bijzonder. Met elkaar een paar uur die kant op rijden. Alleen al die reis ernaartoe is een spektakel op zich. In Münster zelf staan er meer dan honderdduizend mensen langs de route. Onder wie de Lossenaren, die in de optocht hun eigen wagens tegenkomen. Het is één groot volksfeest daar.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.