Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hengelo ziet pand stadspromotie als mogelijke locatie voor kunstpodium

Pand markt 8 hengelo promotie
Beeld: 1Twente

De gemeente Hengelo gaat onderzoeken of het pand aan Markt 8 geschikt is als kunstpodium. Dat schrijft de gemeente in een brief aan de gemeenteraad. Het pand wordt momenteel gebruikt door Hengelo Promotie, Stichting Centrummanagement (SCH) en door de marktmeester. Er wordt onderzoek gedaan om te kijken of het pand geschikt is en hoeveel de kosten zullen zijn om het te verbouwen. Al jaren praat de Hengelose politiek over een vaste plek in het centrum voor beeldende kunst.

“Onze inzet is om invulling te geven aan de ambitie van de raad en het college van B en W van huisvesting van het podium voor beeldende kunst op een prominente locatie in de binnenstad”, schrijft het stadsbestuur in de raadsbrief. “De komende tijd zal blijken of deze optie haalbaar is.”

Expositieruimte

Al jaren wordt er gesproken over een permanent kunstpodium in Hengelo. Sinds het sluiten van HeArt Gallery heeft SchouwArt deze rol overgenomen met een kunstpodium in de schouwburg. SchouwArt heeft dan ook de beste papieren om een nieuw kunstpodium vorm te geven.

Naast SchouwArt is er ook is er een kunstplek bij De Möllerwerf in de haven. Eerder werd er geopperd door de Hengelose kunstwereld om een deel van het voormalige V&D-pand, dat jaarlijks het toneel is van de Art Brut Biënnale, te gebruiken als expositieruimte.

HeArtGallery

HeArtGallery van stichting HeArtpool sloot in 2019 haar deuren, omdat de gemeente Hengelo geen structurele subsidie wilde geven voor de kunstgalerie. Hierdoor besloot het bestuur om de stekker eruit te trekken. De afgelopen jaren zijn er op diverse plekken tijdelijke exposities ingericht, tot in 2022 SchouwArt werd geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.