Verkeer
Stuur appje
Zoek

Derde generatie zet IJssalon Talamini voort in Wierden: 'Met als basis het originele recept van opa’

Talamini
Beeld: Talamini

Riccardo Talamini en Tamara Nieuwenhuis beginnen samen een ijssalon in Wierden. Met IJssalon Talamini zetten ze een traditie voort.

Riccardo Talamini zat al decennia in het ijs, in het familiebedrijf in Enschede. Hij is de derde generatie. Opa Piero Talamini vestigde zich in 1933 vanuit Vodo di Cadore in Noord-Italië, in Bergen op Zoom, en begon daar een ijssalon. Vader Angelo verhuisde de zaak naar Enschede en bereidde daar, later samen met zoon Riccardo, ambachtelijk ijs volgens oud Italiaans recept.

Audiofragment
Talamini terug in Twente met nieuwe zaak in Wierden | Riccardo en Tamara
Nieuwe ijssalon Talamini naar Wierden

In 2021 vierde de ijssalon in Enschede haar 50-jarig bestaan. Een jaar later verkocht de familie echter het pand en werd de salon gesloten. “Mijn vader kreeg gezondheidsproblemen. En ik zag het niet zitten om de zaak alleen voort te zetten”, vertelt Riccardo in het radioprogramma Twente wordt Wakker. “Mijn vader is inmiddels overleden. Hij heeft nog 2 jaar van z’n rust kunnen genieten.”

“We besloten om samen het familiebedrijf weer op te pakken, en nu in Wierden”

Tamara Nieuwenhuis, geboren en getogen Wierdense, dacht erover om zelf in Wierden een ijssalon te beginnen. “We besloten om samen het familiebedrijf weer op te pakken, en nu in Wierden.”

Oude receptenboek

Riccardo heeft inmiddels het oude receptenboek van zijn opa weer tevoorschijn gehaald. “Even de puntjes op de i zetten”, zegt hij lachend. “Met als basis het originele recept uit de jaren 30, wat uiteraard wel gemoderniseerd is in de loop der jaren.”

Open voor Pasen

Tamara: “Van het pand aan de Burgemeester Warnaarsstraat 2 krijgen we op 1 maart de sleutel en dan gaan we klussen. Als dat klaar is gaan we open en we hopen nog voor Pasen open te gaan!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.