Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Locatiewijziging: première ‘Van Twente tot Oekraïne’ verplaatst naar Enschedees Muziekcentrum

De première van ‘Transport uit Twente’ - deel I van het 1Twente-reisverslag naar Oekraïne - vindt zaterdagmiddag (15.00 tot 17.00 uur) plaats in het Enschedese Muziekcentrum. Aanvankelijk zou de bibliotheek plaats van handeling zijn, maar er worden zoveel mensen verwacht dat de bijeenkomst is verplaatst.

Voor de première van deel I van het vierluik van de reis die 1Twente-verslaggevers Jessy Soepenberg en Ernst Bergboer maakten is bewust gekozen voor 24 februari, de dag waarop het precies twee jaar geleden is dat Rusland Oekraïne binnenviel. Rondom de vertoning van dat eerste deel is een programma samengesteld waarin ruimte is voor verhalen, samenzijn en ontmoeting.

Opening foto-expositie in bibliotheek

Het aantal reacties op de aankondigingen is dermate groot, dat in allerijl is gezocht naar een plek waar meer mensen de bijeenkomst bij kunnen wonen. Het Wilminktheater bood de kleine zaal (Arke-zaal) van het Muziekcentrum aan, waar plek is voor tweehonderd mensen.

Lees verder onder de afbeelding.


26 JESS1189
‘Transport uit Twente’ brengt in beeld hoe in Twente ingezamelde goederen terechtkomen bij Oekraïeners in door oorlog getroffen dorpen rond Kyiv.
Beeld: Jessy Soepenberg

Na de première in het Muziekcentrum wordt aansluitend een expositie geopend met foto’s van Bergboer en Soepenberg in de bibliotheek. Daar wordt dan ook een moment stilgestaan bij de oorlog en de gevolgen daarvan. Drankjes staan klaar, hapjes worden verzorgd door bewoners van de Oekraïne-opvang in de Noordmolen.

JESS1299
Lees ook
Première van vierdelig reisverslag Oekraïne in Enschedese bibliotheek
icon_main_info_white_glyph

Première ‘Transport uit Twente’

zaterdag 24 februari 2024

15:00 uur
Kleine zaal Muziekcentrum
Noorderhagen 27, Enschede

16:00 uur
Bibliotheek
Pijpenstraat 15, Enschede

programma
14:30 - inloop Muziekcentrum
15:00 - start programma Muziekcentrum
16:00 - opening expo en ontmoeting bibliotheek
17:00 - einde programma

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.