Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Renovatie flats in Enschede-zuid begonnen: rust- en logeerwoningen ingericht voor bewoners

Wesselerbrink Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

In de Enschedese-zuidwijk Wesselerbrink is de verduurzaming van vier grote flats begonnen. De planning is strak: een half jaar per flat. Tijdens de werkzaamheden is er veel aandacht voor de bewoners, om overlast zo veel mogelijk te beperken. Als alles volgens verwachting loopt, is de eerste flat voor de bouwvak klaar.

Vorige week is de verbouwing begonnen voor de appartementen met huisnummers 2 tot en met 200. Als alles goed verloopt, is het gebouw voor de bouwvak klaar. De werkzaamheden aan het flatgebouw met huisnummers 202 tot en met 400 starten half mei. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar voor het einde van dit jaar. Volgend jaar staan de overige verbouwingen op de planning.

Verduurzaming

Domijn en Van Wijnen verduurzamen de flatgebouwen en woningen grondig. Dit doen ze met door middel van een ‘warme schil’. Denk aan HR++ glas en het isoleren van de spouw. Zo'n schil dient dus als 'een warme jas'. Zo kan gezorgd worden voor duurzaam opgewekte warmte die niet met bakken tegelijk naar buiten lekt.

Er zijn ook plannen gemaakt om zowel de veiligheid als de toegankelijkheid van de flats te verbeteren. In de voordeuren worden bijvoorbeeld videofoons en spionnetjes geïnstalleerd. Daarnaast wordt een nieuwe entree met postkasten gerealiseerd aan de buitenzijde van het gebouw, om ongewenst insluipen te voorkomen.

Rust- en logeerwoningen

Tijdens de werkzaamheden is er veel aandacht voor de bewoners, die in hun huis blijven wonen tijdens de renovatie- en verduurzamingwerkzaamheden.

Domijn biedt voor deze inwoners ook rustwoningen aan die zo zijn ingericht dat bewoners er hun dagelijkse bezigheden gewoon kunnen doen. In die woningen kan er in alle rust gewoond en gewerkt worden. Daarnaast zijn er 6 logeerwoningen ingericht voor mensen die aangaven dat zij tijdens de werkzaamheden niet thuis konden blijven wonen. Deze plekken zijn alleen bedoelt om te overnachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.