Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Jong talent Ruud Nijstad tekent bij FC Twente

Fctwente ruud nijstad tekent fc twente media
Beeld: FC Twente Media

Ruud Nijstad heeft getekend bij FC Twente. Dat maakte de club zondagmiddag bekend. De zestienjarige Vriezenveense verdediger komt van de FC Twente/Heracles Academie en heeft een contract bij de eerste selectie tot medio 2027. Andere clubs hadden ook belangstelling voor het jonge talent. Het contract gaat in vanaf 1 juli.

Contract

De verdediger is net zestien geworden. “Als tienjarige jongen ben ik bij FC Twente onder 11 begonnen en als je dan een paar jaar later een contract mag tekenen is dat fantastisch”, vertelt Nijstad op de website van FC Twente. “Dit contract voelt als een heel mooie beloning. De laatste paar seizoenen is het voetbal voor mij steeds serieuzer geworden, ook met de interlandwedstrijden van Oranje erbij."

Zich verder ontwikkelen

De verdediger speelde dit seizoen voor het eerst bij Oranje onder 16. Nijstad wil zichzelf verder ontwikkelen bij de Tukkers en kan zich vinden in het sportieve plan dat de club heeft. “Mijn volgende doel is om komend seizoen vaker met de eerste selectie te trainen en daar in beeld te zijn, dat zijn heel leerzame momenten. Om als een van de jongste spelers ooit te debuteren in het eerste elftal van FC Twente, dat zou ik heel bijzonder vinden.”

Andere clubs hadden interesse

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij met het binnenhalen van Nijstad: “Ruud is een jonge zeer talentvolle speler en hij stond afgelopen periode in de belangstelling van verschillende clubs uit het binnen- en buitenland.” Volgens Bruggink heeft de jonge speler zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten. “We zijn blij dat Ruud voor FC Twente heeft gekozen en hier zijn eerste stappen wil zetten van zijn profcarrière.”

Nijstad speelde eerst bij voetbalvereniging DETO Vriezenveen en stapte in 2019 op elfjarige leeftijd over naar de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles. Dit seizoen speelde hij voor FC Twente/Heracles onder 18.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.