Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Betonrot: deze garage in Enschede is al tien maanden dicht (en dat blijft nog even zo)

20230722 Stationsgarage Google Maps
Beeld: GoogleMaps

Hij zou afgelopen voorjaar voor een korte periode gesloten worden. Maar nu, ruim tien maanden later, staat de Stationsgarage in Enschede er nog altijd troosteloos bij. En dat is niet zonder reden: er is betonrot geconstateerd in de constructie. Dat betekent dat het wachten is op een (nieuwe) reparatie.

De Stationsgarage ging in april 2023 dicht voor een verbouwing. De in- en uitgang aan de zijde van het Stationsplein verdwijnen, omdat het plein straks autoluw wordt gemaakt en omdat er een woontoren wordt gebouwd. Dat betekent dat de garage na de heropening alleen nog te bereiken valt met een voertuig vanuit de Nijverheidstraat/Brammelerstraat. De huidige ingang voor voetgangers aan de Brammelerdwarsstraat blijft.

Extra onderzoeken

De verbouwing had ongeveer twee maanden in beslag moeten nemen, maar werd vertraagd omdat er problemen in de constructie werden gevonden. Daardoor heeft de verbouwing een tijdje stil gelegen. "We zijn inmiddels weer aan het werk in de garage", zegt een gemeentewoordvoerder. "Bij onderzoek is op een aantal plaatsen corrosie in de wapening van het beton geconstateerd."

Stationsgarage binnen
Lees ook
Twijfels over constructie Stationsgarage in Enschede, verbouwing staat voorlopig stil

Dit zorg voor extra werk en aanvullende onderhoudskosten, los van de aanpassingen die al worden gedaan. Om de betonrot te repareren zijn er een aantal offertes aangevraagd. "Zodra die binnen zijn kunnen we een eerste indicatie geven van de meerkosten", laat de gemeentewoordvoerder weten. Dan wordt mogelijk ook meer duidelijk over een eventuele heropeningsdatum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.