Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kuieraovend in Wierden: ‘Wie oover de drempel kump, mut meteen in ’t plat proatn’

308508082 454832473348800 5362384425478285583 n
Beeld: HKW

De Historische Kring Wederden houdt een Kuieroavend, die georganiseerd is door de dialectwerkgroep van de Kring. De werkgroep gaat, samen met de inwoners van de gemeente Wierden, onder andere Kuieraovenden houden.

Om 19.30 uur gaat de deur van de Van Buurenstee in de Appelhofdwarsstraat open. Voor de deelnemers staat er koffie met iets lekkers klaar. De voertaal is het Twents. “Wie oover de drempel kump, mut meteen in ’t plat proatn”, benadrukt Leta Evers van de HKW. Het gesprek in het radioprogramma Twente wordt Wakker voert ze uiteraard ook in het Twents.

Audiofragment
Kuieraovend Historische Kring Wederden | Leta Evers
De Historische Kreenk Wederden hef ne dialectwerkgroep den saam,n met de inwoners o.a. kuieravonden geet hool,n. De Historische Kreenk neugt oe oet veur goonseldag (woensdag) 28 februari 2024, in de van Buurenstee, Appelhofdwarsstroate te Wierden.

Gedichten in Twents

Er worden gedichten voorgelezen in het Twents, en ook over de huidige expositie ‘Het verhaal van de meester’ is in het Twents genoeg te vertellen, aldus Leta Evers.

Dialectquiz

Ze kijkt alvast vooruit naar de Dialectquiz, die op 14 maart gehouden wordt in het gebouw van muziekvereniging Harmonie aan de Anjelierstraat 8a. De quiz wordt georganiseerd door de HKW, en natuurlijk komen hier Twente uitdrukkingen en Twentse woorden voor het voetlicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.