Verkeer
Stuur appje
Zoek

Volksfeesten Albergen dit jaar zonder ‘witte attractie’: ‘Het was wel een begrip hier’

Volksfeesten Albergen
Beeld: Volksfeesten Albergen

Ook dit jaar staan de volksfeesten groot op de agenda in Albergen. Van 17 tot en met 20 mei is er feest op het terrein vlak naast Café Morshuis. De organisatie neemt afscheid van de welbekende witte attractie, ofwel de witgekleurde feesttent. “Hij moet plaatsmaken voor een grote festival tent, in de zwart-witte kleuren van onze voetbalclub De Tukkers”, vertelt Tess Kuipers namens de organisatie.

De bezoekers van de volksfeesten kunnen ook deze editie de lederhose weer uit de kast halen. “We houden op de vrijdagavond de tiende editie van het Wiesnfest”, aldus Kuipers in de ochtendshow van Twente FM. Waar de organisatie tijdens eerdere edities koos voor een internationale band, houden ze het dit jaar binnen de grenzen met de Twentse feestband Falsch und Verrückt.

‘Echt supertof’

Na Falsch und Verrückt is het aan de razendpopulaire band De Bökkers om zaterdagavond de tent op z’n kop te zetten. “Ik vind het echt supertof dat we ze hebben kunnen strikken”, zegt Kuipers. Ook de band Daredevils mag zijn klanken laten horen in de feesttent op zaterdag.

“Het is echt een supervette line-up”

Net zoals vorig jaar is de zondagavond de ‘tributenight’. Meerdere coverbands passeren de revue. Coverbands van Coldplay en Bruce Springsteen gaan deze avond het publiek vermaken. Kuipers is meer dan tevreden over de line-up: “Echt een supervette line-up, zeker passend voor een tentfeest."

Albergse avond

De maandagavond staat traditiegetrouw bekend als de Albergse avond. Met als afsluiter de band Straatwaarde. Hoewel het de Albergse avond wordt genoemd, is deze avond gratis toegankelijk voor iedereen.

icon_main_info_white_glyph

Tickets en info

Kaarten voor de volksfeesten zijn vanaf zaterdag 2 maart verkrijgbaar. Voor deze tickets en meer informatie rondom het volledige programma kun je terecht op de website Volksfeesten Albergen.

Audiofragment
Volksfeesten Albergen blaast nieuw leven in de ‘witte attractie’ | Tess Kuipers
Op de plaats van de witte tent zal dit jaar een andere soort tent worden geplaatst, in de vorm van een circustent. Een ander jasje van buiten, met dezelfde gezellige sfeer van binnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.