Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wierdense Zwaluwen voetballen thuis tegen Dalfsen

SVZW 1 speler 27 01 2024
Beeld: Henk Steen

Het eerste team van voetbalclub SVZW komt na een maand weer in actie in de competitie. De laatste competitiewedstrijd voor de Zwaluwen was op 3 februari. Zaterdag 2 maart speelt SVZW thuis tegen Dalfsen.

Dalfsen heeft het moeilijk in de 1e klasse H. De club is al heel lang de rode lantaarndrager in de competitie. Tot nu toe wist de club nog geen enkele competitiewedstrijd te winnen. Na 14 gespeelde wedstrijden heeft het elftal twee punten verzameld. Voor de rest alleen maar nederlagen, en vaak met dikke cijfers. Er staan nu al 50 tegendoelpunten genoteerd. Zelf wist Dalfsen 10 keer te scoren.

Handhaving

Dalfsen weet maar al te goed dat er snel wat moet veranderen anders is degradatie onvermijdelijk. Rechtstreekse handhaving lijkt al onmogelijk, dus moet Dalfsen gaan voor een plek in de nacompetitie. Maar de achterstand op die plekken is ook al fors.

Strijdlust

“De conclusie na opsomming van deze feiten mag niet zijn dat Dalfsen zich al bij degradatie heeft neergelegd. Er zit nog steeds strijdlust in het elftal, maar de verschillen met de tegenstanders zijn wel aanzienlijk”, aldus Gerrit Koers van SVZW.
Dalfsen zal niet graag terugdenken aan hun thuiswedstrijd tegen SVZW. Dat duel eindigde namelijk in een 0-6 nederlaag.

15 punten

SVZW is sinds 3 februari niet meer in actie gekomen voor de competitie. De Wierdenaren verloren voor het laatst een competitiewedstrijd op 18 november. Daarna werden er 15 punten bij elkaar gespeeld.
De laatste twee wedstrijden van deze serie werden thuis afgewerkt. Deze beide duels, tegen STEVO en DOS’37, werd gelijk gespeeld.

Tijd voor overwinning

Koers: “Het is dus nu wel weer tijd voor een overwinning. SVZW topscoorder Frank Smit is voorlopig niet beschikbaar door een blessure. Gelukkig weet zijn vervanger Maarten Jansen ook regelmatig doel te treffen.”
Gelet op de ranglijst moet het voor SVZW mogelijk zijn om drie punten aan het totaal toe te voegen.

Après-ski party

De wedstrijd tegen Dalfsen begint om 14.45 uur op sportpark Het Lageveld. Na afloop van de wedstrijd is er de après-ski party in het clubhuis van SVZW. Speciale gast is Wilfried Wilschwein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.