Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oldenzaal ‘Stad van de Ronde’ tijdens ‘Overijssels Mooiste’

Ronde van Overijssel 2023 Tankenberg Herbert Huizer
De Tankenberg fungeert vaak als scherprechter tijdens de Ronde van Overijssels.
Beeld: Herbert Huizer

Met ‘kuitenbijter’ Tankenberg als scherprechter en een extra tussensprint staat Oldenzaal op 4 mei centraal bij de Ronde van Overijssel. Oldenzaal is uitgeroepen tot ‘Stad van de Ronde’ tijdens de 70e editie van deze internationale wielerklassieker, een wielercafé op 15 april als warming up.

Tiende eretitel

Met ‘kuitenbijter’ Tankenberg als scherprechter en een extra tussensprint staat Oldenzaal op 4 mei centraal bij de Ronde van Overijssel. Oldenzaal is uitgeroepen tot ‘Stad van de Ronde’ tijdens de 70e editie van deze internationale wielerklassieker, een wielercafé op 15 april als warming up.

Tankenberg trekt veel publiek

“Als er één stad in Twente de titel ‘Stad van de Ronde’ mag dragen, dan is het Oldenzaal wel,” laat voorzitter Michiel Vincent weten. “Deze omgeving is een belangrijk punt in de Ronde van Overijssel. Op de hellingen bij de stad wordt het kaf van het koren gescheiden. De Tankenberg trekt altijd veel publiek.”

Thuisbasis 75-jarig OWC

De Ronde van Overijssel heeft nóg een reden om Oldenzaal te eren met deze speciale titel, zegt Vincent. “Het wielrennen leeft hier heel erg. De stad is niet voor niets de thuisbasis van het 75-jarige OWC, een van de vijf grootste wielerverenigingen van Nederland. Hun vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze wedstrijd. Elk jaar strijden hun beste renners in het internationale deelnemersveld. We zijn daarom ook erg verheugd met de steun van de gemeente Oldenzaal.”

Speciale tussensprint

Tijdens ‘Overijssels Mooiste’ op 4 mei is er een speciale tussensprint in de stad. De organisatie buigt zich over de route en kijkt naar de best mogelijke plek. Naar verwachting doet het peloton rond 13.00 uur Oldenzaal aan. “Meestal tasten de renners elkaars krachten af tot we in Oldenzaal zijn. Nu verwacht ik dat de koers hier echt ontbrandt,” zegt Vincent.

Audiofragment
Oldenzaal is de ‘Stad van de Ronde’ tijdens de 70e editie van de Ronde van Overijssel | Maarten Schoon
Oldenzaal staat op 4 mei centraal bij de Ronde van Overijssel. De Twentse plaats is uitgeroepen tot ‘Stad van de Ronde’ tijdens de 70e editie van deze internationale wielerklassieker. In Oldenzaal komt een extra tussensprint en het is gastheer van het wielercafé.

Wielercafé als warming up

Bij wijze van warming up voor de Ronde van Overijssel vindt op 15 april al een wielercafé plaats in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.. Elk jaar staat dit garant voor aansprekende gasten uit de wielerwereld. In voorgaande jaren waren bijvoorbeeld Hennie Kuiper, Rob Harmeling en Iwan Spekenbrink te gast.

‘Overijssels mooiste’

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 4 mei 2024 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.