Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Één aanmeldpunt voor wijkverpleging in Hengelo: 'Cliënt wordt hiermee hopelijk sneller geholpen'

231106 tmz thuiszorg voor eenmalig gebruik
TriviumMeulenbeltZorg is een van de zorgverleners die meedoet aan de proef.
Beeld: TMZ

Inwoners en verwijzers in de gemeenten Hengelo en Tubbergen kunnen vanaf maandag 4 maart voor het aanvragen van wijkverpleging terecht bij een gezamenlijk aanmeldpunt. Daarmee verwachten de gezamenlijke zorgverleners cliënten 'sneller en eenvoudiger passende zorg te kunnen bieden'. De plannen werden eind vorig jaar al ontvouwd. Nu start de pilot.

"Het gaat om een proef van maart tot en met mei, waarbij we ervaring op willen doen met deze manier van samenwerken", vertelt Elien Tuitert, die namens ZorgAccent de communicatie verzorgt. De andere drie partijen die binnen de pilot samenwerken zijn TriviumMeulenbeltZorg, Carintreggeland en Zorggroep Sint Maarten.

Behalve dat de vier partijen verwachten dat cliënten met deze samenwerking sneller geholpen zijn, geeft het de aanbeiders meer inzicht in de zorgbehoefte en de beschikbare capaciteit in de gemeente.

231106 tmz thuiszorg voor eenmalig gebruik
Lees ook
Twentse zorgaanbieders werken nauw samen, zodat iedereen geholpen kan worden

Tuitert: "Op dit moment moeten verwijzers zoals huisartsen en ziekenhuizen nog afzonderlijke zorgaanbieders benaderen met de vraag wie hun patiënt de benodigde wijkverpleging kan leveren. Het nieuwe aanmeldpunt maakt het voor hen een stuk eenvoudiger en efficiënter."

icon_main_info_white_glyph

Hoe werkt het?

Alle nieuwe zorgvragen komen zoveel mogelijk digitaal via het gezamenlijk aanmeldpunt binnen via www.aanmeldpuntwijkverpleging.nl. Van maandag t/m vrijdag is het aanmeldpunt ook telefonisch bereikbaar van 11.00 tot 12.30 uur. In Hengelo is dat via 085 799 1183. Aanvragen die voor 12.30 uur binnenkomen, worden dezelfde dag verwerkt. Aanvragen na 12.30 uur worden de volgende werkdag opgepakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.