Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Drugs aangetroffen in growshop in Glanerbrug, twee aanhoudingen

20240302 Growshop Kerkstraat Glanerbrug Google Maps
De growshop aan de Kerkstraat in Glanerbrug was in 2022 al een half jaar dicht op last van de burgemeester.
Beeld: GoogleMaps

Bij een doorzoeking in een growshop aan de Kerkstraat in Glanerbrug zijn afgelopen week meerdere soorten drugs aangetroffen. Dat heeft de politie Enschede bekend gemaakt. Aan de doorzoeking ging volgens de politie zorgvuldig onderzoek vooraf. Er waren namelijk al langer signalen dat er drugs werden verkocht vanuit de growshop. De twee in het pand aanwezige mannen zijn bij de doorzoeking aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat de growshop aan de beurt is. Begin 2022 is hetzelfde pand op last van de burgemeester ook al voor een half jaar op slot gezet in verband met de verkoop van drugs. Een paar maanden geleden kwamen er bij de politie opnieuw signalen binnen dat er handelshoeveelheden drugs verkocht zouden worden.

Naar de rechter

Volgens de politie is er daarna een onderzoek gestart. Er zijn de laatste tijd in de omgeving van de growshop meerdere kopers aangehouden die een handelshoeveelheid hennep bij zich droegen. Deze week kwam het tot een doorzoekingsactie. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. 'Wij pakken de growshop zowel strafrechtelijk als bestuursrechtelijk aan', aldus de politie Enschede.

20231129 Drugspand verzegeld drugshandel drugs Enschede Europalaan
Lees ook
Drugshandel in Enschedese bedrijfsruimte, pand voor zes maanden gesloten

Vanuit de gemeente Enschede is nog geen berichtgeving gedaan over het pand aan de Kerkstraat. Meestal worden drugspanden op last van de burgemeester gesloten. De gemeente heeft overigens al langere tijd een ontmoedigingsbeleid voor growshops of smartshops, maar dat geldt vooral bij nieuwe aanvragen. In growshops mogen geen drugs verkocht worden, maar wel producten die nodig zijn om bijvoorbeeld zelf hennep te laten groeien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.