Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ruime overwinning Wierdense thuisploeg na matig voetbalduel tegen Dalfsen

IMG 2347
Beeld: Henk Steen

De wedstrijd in de eerste klasse H van het amateurvoetbal, van de nummer 5 SVZW tegen hekkensluiter Dalfsen, stond zaterdag 2 maart op het competitieprogramma. Een thuiswedstrijd voor SVZW, die ook door de thuisploeg met 5-2 gewonnen werd.

Onder lenteachtige omstandigheden was de eerste kans voor SVZW in de 10e minuut toen de kopbal van spits Maarten Jansen geen doelpunt maar wel een corner opleverde. De Wierdenaren waren duidelijk de bovenliggende partij maar kwamen niet aan doelpunten toe. Ook de volley van Jasper Groothuis in de 35e minuut trof geen doel, want te hoog.

Wel corners, geen doelpunten

Aan corners geen gebrek deze middag, vrijwel allemaal in het voordeel van de thuisploeg. “Maar doelpunten vielen er niet en het duel ontaardde in een bedenkelijk niveau, waar het publiek niet warm van werd”, aldus Gerhard Nijmeijer van SVZW.

SVZW Dalfsen 15 52
Beeld: Henk Steen

In de slotfase van die eerste helft zag Jasper Groothuis zijn schot opnieuw over gaan en in de 42e minuut was daar eindelijk de treffer en kopte Jesper Middelkamp binnen.
Op slag van rust werd Yessin Maskoul neergelegd binnen de beruchte lijnen, en dat leverde SVZW een penalty op. Die werd door Maarten Jansen beheerst binnen geschoten, ruststand 2-0.

SVZW Dalfsen 16 14
Beeld: Henk Steen

Na de thee belandde het schot van Bas ter Hogt in het zijnet. De eerste kans van de wedstrijd voor Dalfsen ontstond in de 64e minuut, maar SVZW-doelman Julian Bakker toonde zich alert bij zo’n beetje zijn eerste balcontact.

Eigen doelpunt

De wedstrijd sleepte zich intussen voort, kwam SVZW op 3-0 door een eigen doelpunt in de 65e minuut. Meteen daarop scoorde Dalfsen zowaar de 3-1, Sam van den Anker was de maker ervan. Grote kans daarna voor Bas ter Hogt, zijn inzet ging echter naast.

In de 76e minuut moest Jesper Middelkamp van SVZW van het veld na een blessure aan zijn voet, Thijs Koopman verving hem.

SVZW Dalfsen 16 30
Beeld: Henk Steen

Vervolgens werd de thuisploeg nog getrakteerd op een tweede tegendoelpunt, Stefan Jansen of Lorkeers stond compleet vrij en tekende voor de 3-2 in de 79e minuut. Het tegendoelpunt was tekenend voor het niveau waarop SVZW acteerde.
De stand op het scorebord veranderde in de laatste tien minuten positief voor de Zwaluwen. Thijs Koopman kopte de 4-2 binnen uit een corner, een minuut later knalde Freek Grondman raak eveneens uit een corner en hij bepaalde de eindstand op 5-2.

NEO uit Borne

SVZW speelt zaterdag 9 maart tegen NEO uit Borne, dat op de derde plaats van de ranglijst staat. De wedstrijd begint om 18.30, op sportpark ’t Wooldrik in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.