Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Losser verbetert hulp aan inwoners met schuld bij gemeente

Losser wethouder schulden convenant
Wethouder Milad Lahdo tekent het convenant met Stadsbank Oost Nederland.
Beeld: Gemeente Losser

Inwoners van de gemeente Losser, die een schuld hebben bij de gemeente, worden sneller en beter geholpen met het oplossen van die schuld. Wethouder Milad Lahdo tekende daarvoor een convenant met Stadsbank Oost Nederland.

Plan voor terugbetaling

“Als inwoners een (terug)vordering aan de gemeente niet kunnen betalen wordt een traject minnelijke schuldhulpverlening gestart. Dat houdt in dat Stadsbank Oost Nederland, die deze trajecten voor ons uitvoert, met alle schuldeisers overeenstemming probeert te bereiken over een plan voor terugbetaling”, vertelt de wethouder.

“Dus geen incassoprocedures en kosten op kosten”

Gemeente bij voorbaat akkoord

“We spreken in het convenant af dat we als gemeente bij voorbaat akkoord gaan met een voorstel voor een minnelijke regeling. Dus geen incassoprocedures en kosten op kosten. Op het moment dat een inwoner, die een schuld bij de gemeente heeft, zicht heeft op een minnelijke regeling waar wij als schuldeiser normaal gesproken akkoord op moeten geven, dan zijn we daar bij voorbaat al mee akkoord”, benadrukt Lahdo. “Het moet gaan om rust, stabiliteit en toekomstperspectief voor inwoners die in zo’n situatie zitten.”

Toegangsteam geldzorgen

Inwoners die moeite hebben met rondkomen of bang zijn in geldproblemen te raken kunnen met al hun vragen daarover terecht bij Sereja en René van het toegangsteam geldzorgen van de gemeente Losser. Zij helpen vrijblijvend met alle geldvragen. Door op tijd de hulp van het toegangsteam geldzorgen in te roepen, kunnen grote problemen voorkomen worden.
Het toegangsteam geldzorgen is telefonisch bereikbaar via 053 537 7400 of via [email protected]
Een Whatsappje sturen kan ook: Sereja via 06 39 342 016 en René via 06 39 342 015.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.