Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden gaat op bezoek bij NEO Borne: derby van twee sterke teams

SVZW NEO Henbk Steen
Eerdere ontmoeting SVZW - NEO
Beeld: Henk Steen

De Zwaluwen uit Wierden meten zaterdag 3 maart hun sportieve krachten met NEO uit Borne. Deze voetbalwedstrijd in de eerste klasse H wordt gespeeld op Sportcomplex ’t Wooldrik in Borne.

NEO is bezig aan een goed seizoen in de eerste klasse H. Op dit moment staat NEO op de derde plaats op de ranglijst. In de 15 gespeelde wedstrijden haalde het team onder leiding van trainer Michel Steggink 30 punten. In die wedstrijden werden er 30 doelpunten gemaakt. Tegenstanders wisten slecht 14 maal te scoren tegen NEO. Alleen koploper WHC heeft minder tegendoelpunten geïncasseerd.

Om de bovenste plekken

NEO wil graag bovenin mee blijven doen in de eerste klasse H. Gelet op de ranglijst gaat het in de wedstrijd tussen NEO en SVZW om aanhaken bij de bovenste plekken. Bij winst van NEO blijft de club in elk geval derde en blijft de tweede plaats in zicht. Bij verlies komt SVZW dichterbij en kan zich ook mengen in de strijd om de bovenste plekken.

Eerdere wedstrijd

De beide ploegen hebben elkaar al eerder in competitieverband ontmoet, en dat op 14 oktober, in Wierden. NEO won toen met 1-2 van SVZW. Met een zelfde uitslag zal NEO vast nu ook weer tevreden zijn. Topscoorder van NEO is Stef Rompelaar, hij wist al 9 keer te scoren. Trainer Michel Steggink vertrekt aan het eind van het seizoen bij NEO, hij wordt de nieuwe coach van Excelsior’31 uit Rijssen.

“Meedoen om het kampioenschap lijkt een illusie als je kijkt naar de voorsprong die koploper WHC nu al heeft”

Ongeslagen

SVZW is al 8 wedstrijden ongeslagen in de competitie. De laatste nederlaag dateert van 18 november. Toen werd er op eigen veld met 0-3 verloren van Hulzense Boys.
SVZW wil graag bovenin meedraaien in de competitie. “Meedoen om het kampioenschap lijkt een illusie als je kijkt naar de voorsprong die koploper WHC nu al heeft op de achtervolgers. Maar er zijn nog wel periode titels te behalen”, aldus Gerrit Koers van SVZW.

“Als SVZW voorbeschouwer ga ik voor winst van de Zwaluwen”

Grote belangen

Op de tweede periode ranglijst is op dit moment NEO de koploper. “De wedstrijd tegen NEO is dus een wedstrijd met grote belangen voor beide tegenstanders. Twee sterke teams tegenover elkaar in een derby. Dat kan niet anders als een mooie wedstrijd opleveren. Voorspellen wie deze gaat winnen is heel moeilijk, maar als SVZW voorbeschouwer ga ik voor winst van de Zwaluwen.”

De wedstrijd in Borne begint om 18.30 uur op sportcomplex ’t Wooldrik. Scheidsrechter is Vincent Barrett.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.