Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dialectavond in De Lutte in teken verhalenverteller Jan Swennenhuis

Dialectavond koor
Dirigent Annet Engelbertink achter de piano tijdens een repetitie van het Kleinkoor Ootmarsum, dat veel streektaalliederen op het repertoire heeft.
Beeld: Kleinkoor Ootmarsum

De jaarlijkse dialectavond van de historische vereniging De Dree Marken beleeft op woensdag 20 maart een bijzondere editie. Tijdens deze avond, die volledig in het teken van de Twentse sproak zal staan, wordt een boek met de mooiste verhalen van Jan Swennenhuis gepresenteerd.

Herkenbare verhalen

In deze nieuwe uitgave zijn ongeveer 50 verhalen van de in 2016 overleden Swennenhuis gebundeld die voor iedereen herkenbaar zijn en handelen over alledaagse zaken én opmerkelijke gebeurtenissen in het leven van de Twentenaren. Tijdens de dialectavond wordt het eerste exemplaar van dit nieuwe boek overhandigd aan de kinderen van Jan Swennenhuis.

Leedkes van ‘ome Jan’

De zang en muziek tijdens de dialectavond staat ook in het teken van verhalenverteller Swennenhuis. Zo zingt zijn nicht Annet Engelbertink liedjes op teksten van ‘ome Jan’, waaronder ‘vri’j as nen voggel’. Daarnaast brengt ze als dirigente van het Kleinkoor Ootmarsum het Twentse dialect mooi tot klinken. De zang en muziek worden gelardeerd met enkele verhalen uit het gloednieuwe boek met de titel ‘Mooie Verhalen in de Twentse Sproak’ en anekdotes over de schrijver.

Afwisselend programma

De dialectavond van De Dree Marken biedt een afwisselend programma waar de taal en cultuur van Twente bij elkaar komen. Niet alleen wordt de identiteit van de Tukker tegen het licht gehouden, ook laten kinderen van de basisschool horen dat de ‘modersproak’ springlevend is. De dialectavond van De Dree Marken vindt plaats op woensdag 20 maart in Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.