Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste Oldenzaalse voedselbos groeit verder uit tijdens NLdoet

Voedselbos N Ldoet
In het ‘Glindebos’ werden in de afgelopen maanden op een stuk grond van zo’n 300 m2 al verschillende vruchtbomen, bessenstruiken, bramen en kruidplanten geplant.
Beeld: Stichting Voedselbos Oldenzaal

Het eerste Oldenzaalse voedselbos maakt op zaterdagmiddag 16 maart een ‘groeispurt’ door in het kader van de actie ‘NLdoet’ van het Oranjefonds. Dankzij een subsidie van dit fonds en vele andere donaties is er geld om meerdere bomen en planten aan te schaffen. De kans bestaat dat oud-topscheidsrechter en ‘goede buur’ Bjorn Kuipers een handje komt helpen bij de aanplant.

Pawpawbomen en olijfwilgen

Vrijwilligers van de Stichting Voedselbos Oldenzaal en anderen zullen zaterdag vanaf 13.00 uur onder meer twee grote pawpaw-bomen, een szechuan peper, olijfwilgen en diverse andere struiken, planten en kruiden gaan planten. Dit alles gebeurt in het zogenaamde ‘Glindebos’ in de driehoek Dr. Poelsstraat-Nolensstraat-Ootmarsumsestraat aan de Ootmarsumsestraat. Daar werden in samenwerking met WBO Wonen en een aantal buurtbewoners in de afgelopen maanden op een stuk grond van zo’n 300 m2 al verschillende vruchtbomen, bessenstruiken, bramen en kruidplanten geplant.

‘Glindebos’ als kraamkamer

Het ‘Glindebos’ is volgens voorzitter Henry Otter van de Stichting Voedselbos Oldenzaal een ‘mooie opmaat en kraamkamer’ voor een groter voedselbos in de buurt van clubgebouw en kulturhus Paal 12 in de wijk De Thij. Daar wil de stichting in samenspraak met onder meer Omnivereniging Oldenzaal een groot sport- en bewegingsbos realiseren. Voorzitter Henry Otter hoopt dat de gemeenteraad dit jaar het licht op groen zet, zodat in 2025 met de aanleg van het ‘Vondelpark’ begonnen kan worden.

Intussen is er volgens Henry Otter nog steeds veel geld nodig is om het ‘Glindebos’ te laten groeien en het ‘grote’ voedselbos op De Thij mogelijk te maken. Bedrijven, organisaties en particulieren die de Stichting Voedselbos Oldenzaal financieel willen ondersteunen, kunnen dit per mail laten weten: [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.