Verkeer
Stuur appje
Zoek

Harmonie Sint-Jan uit Wierden behaalt de eerste prijs op Prestigieus Muziekconcours

Sint Jan concours Zutphen 9mrt24
Harmonie Sint Jan behaalt de eerste prijs op Prestigieus Muziekconcours in Zutphen
Beeld: Sint Jan

Het A-orkest van Harmonie Sint Jan heeft afgelopen weekend de eerste prijs behaald tijdens het jaarlijkse concertconcours georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in de Hanzehof in Zutphen.

Onder leiding van dirigent Egbert van Groningen behaalde het orkest een score van 90,67 punten. Het orkest, uitkomend in de veeleisende 1e divisie Harmonie, imponeerde het publiek en de jury met een uitvoering van drie stukken: "I’ll Walk with God" van Nicholas Brodsky als inspeelwerk, gevolgd door "Give Us This Day" van David Maslanka en "El Jardin de Hera" van José Suner-Oriola als hoofdwerken.

De kritische blik van de driekoppige jury resulteerde in unanieme lof voor de vertolking van de twee hoofdwerken, elk bekroond met meer dan 90 punten. De jury prees de harmonie voor de sfeervolle muzikale interpretatie, uitstekende solo's, sublieme muzikale en technische vaardigheden, rijke klank en dynamiek van het ensemble. Speciale erkenning ging uit naar dirigent Egbert van Groningen voor zijn 'voortreffelijke leiding'.

Audiofragment
Harmonie Sint-Jan uit Wierden wint 1e prijs op concertconcours in Zutphen | Hans Meulman
Harmonie Sint-Jan uit Wierden promoveert

Deze prestatie opent mogelijkheden voor Harmonie Sint Jan om te promoveren naar de hoogste afdeling van de KNMO, de concertafdeling. De vereniging zal de komende periode de opties overwegen, rekening houdend met factoren zoals bezetting van het orkest en financiële consequenties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.