Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwaluwen Wierden spelen thuis tegen het Grol van Wierdense trainer Philip Agteres

Philip Agteres vierkant
Philip Agteres
Beeld: Grol

SVZW voetbalt zaterdag 16 maart thuis tegen Grol uit Groenlo. Het is een weerzien met een oude bekende: de trainer van de bezoekers is Wierdenaar Philip Agteres, die in het verleden de selectie van de Zwaluwen in Wierden trainde.

De wedstrijd is onderdeel van de amateurvoetbalcompetitie eerste klasse H van de KNVB. Grol wil graag ook in het komende seizoen actief blijven op eerste klasse niveau. Daartoe heeft de club nog alle kansen, maar dan moeten er nog wel punten worden gepakt in de komende weken.

Topscoorder eerste klasse H

Grol heeft een paar spelers in de selectie die makkelijk scoren. Op dit moment is Luc Berentsen de topscoorder in de eerste klasse H; 14 keer scoren in 16 wedstrijden is een mooi gemiddelde.
Probleem bij Grol is wel dat de ploeg veel tegendoelpunten incasseert. In 16 wedstrijden moest de Grol doelman 46 keer de bal uit het doel halen. In die 16 gespeelde wedstrijden verzamelde Grol wel 17 punten, en staat daarmee op de negende plaats in de competitie. Om helemaal zeker te zijn van klassenbehoud moet Grol zorgen dat het tenminste op de achtste plaats of hoger eindigt.

Achterstand

Afgelopen weekend verloor Grol met 2-3 van STEVO. Hierdoor liep de achterstand op de veilige achtste plek op tot 4 punten. Trainer Philip Agteres zal alles in het werk stellen om met het team in de eerste klasse te blijven.

Thuiswedstrijd

SVZW heeft thuis voor het laatst verloren op 18 november 2023. Het zou dus mooi zijn dat die serie op 16 maart wordt verlengd. De vorige thuiswedstrijd was tegen rode lantaarndrager Dalfsen. Die wedstrijd werd met 5-2 gewonnen.

In Borne verloor SVZW afgelopen weekend met 3-0 van NEO. De tegenstander ging vanaf de eerste minuut er volop tegenaan. SVZW was niet zoveel minder, maar NEO was effectiever in het benutten van de kansen. Bovendien was de NEO doelman in topvorm.

“Reken maar dat Philip Agteres graag zou stunten met zijn ploeg door te winnen in Wierden”

100 procent inzet

“Ook tegen Grol zal 100 procent inzet van iedereen nodig zijn. Want reken maar dat Philip Agteres graag zou stunten met zijn ploeg door te winnen in Wierden”, aldus Gerrit Koers van SVZW.

De vorige wedstrijd tussen deze teams eindigde trouwens in een 1-4 overwinning voor SVZW. “Volgens de diverse verslagen van deze wedstrijd was SVZW te sterk voor Grol. Maar dat wil niet zeggen dat SVZW nu zomaar gaat winnen van Grol, want u weet, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.”

Contract Eeftink verlengd

Trainer Frank Eeftink, wiens contract met een jaar is verlengd, geeft de spelers die wijsheid ongetwijfeld ook mee. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Het Lageveld in Wierden. De aftrap is om 14.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.