Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente wacht zware clash tegen PSV: 'We willen bij de top van Nederland horen'

Na de contractverlenging van Lucas Vennegoor of Hesselink en het definitief aantrekken van huurling Alec van Hoorenbeeck eerder deze week ligt de focus van FC Twente nu op de confrontatie met PSV komende zondagavond. De nummer drie van de Eredivisie moet het dit weekend nog wel doen zonder Mees Hilgers. De centrale verdediger kampt met een lichte blessure.

De koploper van de Eredivisie verloor woensdag nog in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. Toch is het geen voordeel dat de Eindhovenaren een extra wedstrijd hebben gespeeld, vindt hoofdtrainer Joseph Oosting. “Het zijn allemaal atleten en ze speelden al lange tijd op drie fronten. Ik denk dus niet dat dat mee zal spelen zondag.”

Mooie wedstrijd

Het gat tussen PSV en FC Twente bedraagt zestien punten. “We hebben momenteel nog net niks, dus we moeten iedere week voetballen voor een resultaat”, zegt Oosting. “Het wordt een mooie wedstrijd, dat is zeker. We hebben een bepaalde ambitie en dat is dat we bij de top van Nederland willen horen. Dat willen we ook zondag weer laten zien.”

Nieuwe contracten

Voor FC Twente stond de week vooral in het teken van nieuwe contracten. Voor verdediger Alec van Hoorenbeeck en voor talent van de streek Lucas Vennegoor of Hesselink.

De zoon van Jan met de lange achternaam werd donderdag 18 en kreeg op zijn verjaardag een contract tot medio 2027 als cadeau. “Het is altijd leuk om dit soort jongens voor de club te behouden. Als je een goede voetballer uit de regio bent, hoor je bij FC Twente te spelen.”

240314 vennegoor en vennegoor FOTO FCT MEDIA
Lees ook
Lucas Vennegoor of Hesselink treedt bij FC Twente in de voetsporen van vader Jan

Ook de 25-jarige verdediger Alec van Hoorenbeeck kreeg te horen dat hij mocht blijven, meldt Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde. De Belg kwam afgelopen zomer op huurbasis over van KV Mechelen en speelde dit seizoen 13 duels voor de Tukkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.