Verkeer
Stuur appje
Zoek

De Reisduif uitgevlogen; gemeente Oldenzaal koopt clubgebouw

Clubgebouw De Reisduif
Het clubgebouw van De Reisduif op de parkeerplaats van sportparkt ’t Venderinck in Zuid-Berghuizen wordt aangekocht door de gemeente.
Beeld: Twente FM

Postduivenvereniging De Reisduif in Oldenzaal heeft het 75-jarig bestaan net niet mogen beleven. Het ledental van de in 1951 opgerichte vereniging was de afgelopen jaren dusdanig teruggelopen dat niet langer kon worden deelgenomen aan wedstrijden. Nu de laatste paar nog actieve leden onderdak hebben gevonden bij een zustervereniging in de stad, is ook het clubgebouw in de wijk Zuid-Berghuizen overbodig geworden. De gemeente Oldenzaal koopt het aan.

Clubgebouw in prima staat

Volgens wethouder Rob Christenhusz verkeert het clubgebouw, dat staat op de parkeerplaats bij sportpark ’t Venderinck, in een uitstekende staat. Het college stelt de gemeenteraad voor het gebouw – ooit als containergebouw overgenomen van Plegt-Vos en door leden van De Reisduif opgeknapt en onderhouden – voor 25.000 euro aan te kopen. Het college neemt twee jaar de tijd om een nieuwe bestemming voor het clubgebouw te vinden.

Repetitieruimte en stemlokaal

Op dit moment gebruikt het Ol’nzels Plezeer Orkest (OPO) het clubgebouw als repetitieruimte. Dat blijft voorlopig ook zo. Het clubgebouw van De Reisduif fungeerde de afgelopen jaren ook als stemlokaal bij verkiezingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.