Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden speelt thuis teleurstellend gelijk tegen Grol

IMG 2745
Beeld: Henk Steen

SVZW speelde zaterdagmiddag gelijk tegen het door Wierdenaar Philip Agteres getrainde Grol. Scheidsrechter van dienst was Max van der Lei die getuige was van een fanatiek begin van de gastheren, want pas in de 10e minuut was daar de eerste kans voor de gevaarlijke spits van Grol Luc Berentsen, die zijn schot over het Wierdense doel zag verdwijnen. Een minuut later werd aan de andere kant het schot van Jasper Groothuis gestopt door sluitpost Nick Oude Luttikhuis.

SVZW was de bovenliggende partij, tot doelpunten leidde het allemaal niet, ook niet uit de vrije trap in de 17e minuut door aanvoerder Robin de Jong, die zijn inzet gesmoord zag worden.

Benauwd moment

In de 23e minuut was er even een benauwd moment voor het Zwaluwendoel, maar Stefan Maat toonde zich koelbloedig door terug te koppen naar zijn doelman Julian Bakker. Uit de daaropvolgende aanval was het ineens toch raak voor de thuisploeg, Bas ter Hogt kon simpel intikken: 1- 0.

IMG 2753
Beeld: Henk Steen

SVZW was in die eerste helft de sterkere maar moest vlak voor rust alsnog de 1-1 toestaan na opnieuw een defensieve fout. Het doelpunt werd gemaakt door -wie anders- Luc Berentsen, de topscorer in de eerste klasse H. Ruststand 1-1.

Meer stootkracht...

Na de thee kwamen twee ongewijzigde elftallen in de wei, tegen de verwachting van menigeen bij de Wierdense aanhang, die op wat meer stootkracht voorin had gerekend.
In de 51e minuut was de eerste gele kaart voor SVZW aanvoerder Robin de Jong en twee minuten later knalde Luc Berentsen in het zijnet. Uit de tegenaanval liet Bas ter Hogt een mooi schot los, doelman Oude Luttikhuis redde ten koste van een corner. De vrije trap voor SVZW in de 56e minuut van Jurjan Mannes ging nipt naast.

IMG 2847
Beeld: Henk Steen

Daarna een megakans voor Jasper Groothuis, de Grolse keeper redde fenomenaal. In die tweede helft was SVZW lang niet zo dominant, Grol ging aanvallender spelen en de omhaal van Luc Berentsen ging niet eens zo gek ver over het doel van Julian Bakker.

Penaltystip

Kansen waren er voor beide teams. De wedstrijd leek onbeslist te eindigen maar in de 83e minuut leek het tij alsnog te keren, toen Yessin Maskoul onderuit ging in de zestien en scheidsrechter Van der Lei naar de penaltystip wees. Bas ter Hogt meldde zich voor dit buitenkansje maar zag doelman Oude Luttikhuis naar de goede kant duiken en zijn inzet stoppen. “Het paste allemaal in het wedstrijdbeeld van deze middag. Het duel eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel, zeker als je de uitslagen van de top drie naderhand bekeek”, aldus Gerhard Nijmeijer van SVZW.

IMG 2867
Beeld: Henk Steen

Tegen koploper

SVZW speelt zaterdag 23 maart in Wezep waar de absolute koploper WHC de tegenstander is. Aanvang 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.