Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Pilot’ voedselbos in Oldenzaal profiteert mee van NL Doet

NL Doet voedselbos
Dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers tijdens NL Doet is het voedselbos in de buurt De Glinde weer iets fraaier en gevarieerder.
Beeld: Twente FM

Ook op veel plekken in deze regio staken afgelopen zaterdag vrijwilligers de handen uit de mouwen in het kader van NL Doet van het Oranjefonds. Zo werd het voedselbos-in-wording in de Oldenzaalse buurt De Glinde verrijkt met onder meer olijfwilgen, bramenstruiken en andere planten en kruiden.

Wachten op raadsbesluit

Het voedselbos op een stuk grond van zo’n 300 m2 fungeert als een soort kraamkamer voor een groter voedsel- annex speelbos dat de Stichting Voedselbos Oldenzaal in de wijk De Thij wil realiseren. Gehoopt wordt dat degemeenteraad in de loop van dit jaar een positief besluit neemt over dit plan.

Ervaring opdoen

In afwachting daarvan kunnen de vrijwilligers van de stichting alvast ervaring opdoen met de aanleg van een voedselbos op een stuk grond dat vrij kwam doordat een viertal tuinen werd ‘ingekort’. In overleg en samenwerking met WBO Wonen en door de inzet van enthousiaste buurtbewoners kreeg de Stichting Voedselbos Oldenzaal de gelegenheid voor een ‘pilot’ op deze plek.

Fraaier en gevarieerder

Dankzij een aantal donaties konden vrijwilligers afgelopen zaterdag in het kader van NL Doet het voedselbos weer een beetje fraaier en gevarieerder maken. Dat oud-scheidsrechter Bjorn Kuipers, met zijn supermarkt buurman van het voedselbos, uiteindelijk niet kwam opdagen om een handje te helpen, mocht de pret niet drukken. Donaties – financieel of in natura – blijven intussen welkom bij de Stichting Voedselbos Oldenzaal via [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.