Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vragen SO Oldenzaal over ‘Confettidorp’: Storm in verschraald glas bier

1 T Carnavalsoptocht Oldenzaal 240211 143119 024277
(foto ter illustratie)
Beeld: Twente FM/1Twente

Hoewel de vastentijd inmiddels alweer bijna voorbij is, krijgt het carnavalsfeest in Oldenzaal als het aan de fractie van Solidair Oldenzaal ligt nog een serieus staartje. Met een hele rits schriftelijke vragen (16 in totaal!) aan het college probeert de fractie de ‘maatschappelijke discussie’ op te poken die zou zijn ontstaan over het ‘Confettidorp’ tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht. Uit de minutieuze beantwoording van de vragen door het college blijkt dat het gaat om een storm in een glas verschraald bier.

Initiatief Kadolstermennekes

In de beantwoording legt het college uit dat het ‘Confettidorp’ een initiatief was carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Nevendoel van Oldenzaals grootste carnavalsvereniging was met dit VIP-dorp extra (sponsor)geld voor de organisatie van de optocht te genereren. De gemeente werd gevraagd hiervoor ook gasten uit te nodigen. Van die gelegenheid werd gebruik gemaakt, ook al omdat er dit jaar geen podium voor het stadhuis was voor de eigen gasten, aangezien de optocht andersom liep.

Veel meer gasten

Gevraagd naar een ‘feitenrelaas’ laat het college de SO-fractie weten dat er uitvoerig (ambtelijk) overleg met de Kadolstermennekes is geweest over het ‘Confettidorp’. Met als uiteindelijk resultaat dat het college een financiële bijdrage van 15.000 euro beschikbaar stelde voor 200 gasten van de gemeente in het ‘Confettidorp’. Dat bedrag werd later nog met 8.500 euro verhoogd omdat ‘veel meer gasten (dan eerdere jaren) enthousiast reageerden’ op de uitnodiging voor het ‘Confettidorp’.

Totale kosten

Al met al bedroegen de kosten voor deelname aan het ‘Confettidorp’ 23.500 euro, zo rekent het college de SO Fractie voor. Vorig jaar bedroegen de totale kosten voor de ontvangst van gasten – in het gemeentehuis en buiten op het podium – 39.000 euro. Dit jaar bedragen de totale kosten volgens het college zo’n 45.000 euro (uitgaande circa 90 euro p.p. voor 500 gasten).

Geen ‘verkapte sponsoring’

In de beantwoording van de vragen van de SO-fractie benadrukt het college dat de Grote Twentse Carnavalsoptocht het belangrijkste relatie-event van het jaar is. Het afnemen van kaarten voor het ‘Confettidorp’ ziet het college dan ook niet als ‘verkapte sponsoring’, maar als een relatie-event ‘waar als vanzelfsprekend kosten bij horen’. Het college: “Daar waar andere gemeenten bijvoorbeeld op verschillende momenten in het jaar recepties en bijeenkomsten voor hun relaties organiseren, nodigt de gemeente haar relaties uit voor carnavalszondag.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.