Verkeer
Stuur appje
Zoek

Inwoners Wierden praten woensdagavond met raadsleden over de veiligheid van het spoor

Station Wierden
Beeld: Niels Wesselink

De gemeenteraad van Wierden houdt een open huis over de problematiek spoorveiligheid op woensdag 20 maart 2024. “We kijken samen met de inwoners welke boodschap we als college hierover naar Den Haag sturen”, zegt burgemeester Doret Tigchelaar in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Open Huis problematiek spoorveiligheid Wierden | Doret Tigchelaar
De gemeenteraad van Wierden organiseert een Open Huis problematiek spoorveiligheid op woensdag 20 maart 2024. Aanleiding is de constatering van alle politieke fracties dat het aantal treinen met gevaarlijke stoffen dat door de gemeente Wierden rijdt toeneemt, terwijl het uitgangspunt moet zijn dit juist te verminderen.

“Door Wierden lopen 2 spoorlijnen, naar Deventer en naar Zwolle, en die lijnen lopen midden door Wierden. Alle politieke partijen hadden de zorgen over het spoor in hun verkiezingsprogramma staan. Samen met de inwoners willen ze een duidelijk gefundeerde bestuursopdracht formuleren, waarmee wij als college naar Den Haag gaan.”

Alle feiten

Tigchelaar verwacht dat woensdagavond eerst alle feiten op tafel komen. “We kijken waar we nu staan, vervolgens waar we naar toe willen en wat de opdracht gaat worden waarmee het college het gesprek met de staatssecretaris aangaat. Hoe gaan we hier verder mee: die mogelijkheden worden woensdagavond besproken.”

Iedereen is welkom

Graag nodigt de gemeenteraad de inwoners uit om tijdens het open huis op 20 maart 2024, aanvang 19.30 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis, aan de hand van een presentatie de huidige informatiestand te bekijken en om daarna met de raad van gedachten te wisselen welke stappen ondernomen kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.