Verkeer
Stuur appje
Zoek

College Losser vraagt advies raad op vergunningsaanvraag noodopvang asielzoekers in hotel Dinkeloord

Hotel Dinkeloord
Beeld: Dinkeloord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Losser vragen de gemeenteraad om advies over de vergunningsaanvraag van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA), voor tijdelijke huisvesting van asielzoekers in hotel Dinkeloord bij Beuningen.

Het college vraagt de raad om advies uit te brengen op de ingediende aanvraag omgevingsvergunning. Dit is onderdeel van het proces dat nodig is voor de vereiste vergunning.

Tijdelijke noodopvang

Het COA wil in hotel Dinkeloord bij Beuningen een tijdelijke noodopvang realiseren voor maximaal 94 asielzoekers. De voorgenomen opvang past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het COA heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Omdat de aanvraag gaat over de huisvesting van vluchtelingen, moet de gemeenteraad hier een bindend advies over geven.

Beoordeling aanvraag

De aanvraag wordt beoordeeld op de ‘evenwichtige toedeling van functies aan locaties’: de balans tussen verschillende functies die locaties binnen een gebied kunnen vervullen. Omdat het gaat om tijdelijke opvang, en omdat er weinig verandert aan de leefomgeving of aan het gebouw zelf, oordeelt het college positief op dit onderdeel.

Sociale veiligheid

Daarnaast wordt gekeken naar de sociale veiligheid. ‘Er is 24/7 beveiliging op de locatie aanwezig. Het COA treft een pakket aan maatregelen voor de sociale veiligheid in de omgeving en heeft hierover afstemming met de gemeente. Ook in het omwonendenoverleg is hier aandacht voor’, schrijft de gemeente Losser in een persbericht.

Raad besluit 16 april

Op 16 april besluit de gemeenteraad over dit advies. Als de gemeenteraad positief besluit, kan de opvang daarna snel van start. Als de gemeenteraad negatief besluit, kan de vergunning niet worden verleend. Inspreken over dit onderwerp kan in de beeldvormende raad op dinsdag 2 april. Aanmelden hiervoor kan tot 28 maart via [email protected] of 053 – 53 77 444.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.