Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oldenzaal huurt chalets op camping voor opvang 112 ontheemden uit Oekraïne

Oekraieners op camping Jambor
Met de huur van een aantal chalets op camping Jambor realiseert de gemeente Oldenzaal 112 extra opvangplekken voor ontheemden uit Oekraïne.
Beeld: Twente FM

Op een terrein op camping Jambor, nabij recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal, zullen vanaf 1 mei gedurende drie jaar Oekraïnse ontheemden worden opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daartoe chalets gehuurd van OK Projects. In totaal gaat het om een uitbreiding van 112 opvangplekken voor de gemeente Oldenzaal.

Camping ‘goed geschikt’

De locatie wordt door OK Projects samen met de gemeente ingericht als opvanglocatie. Volgens het college is de camping is goed geschikt vanwege voldoende ruimte, een korte afstand tot de stad en de kwaliteit van de opvanglocatie, die voldoet aan de eisen voor duurzame opvangplekken.

Onvoldoende opvangplekken

Met de huur van de chalets op het terrein van camping Jambor geeft Oldenzaal invulling aan de opdracht van het Rijk om extra en meer duurzame opvangplekken te creëren voor Oekraïense ontheemden. Momenteel is er een landelijk tekort aan opvangplekken voor ontheemden uit Oekraïne. Oldenzaal heeft onvoldoende opvangplekken beschikbaar en heeft daarom de verantwoordelijkheid om voor deze groep het aantal opvangplekken uit te breiden.

Goede en veilige opvang

De gemeente zorgt voor een goed en veilig beheer van de locatie. Er worden afspraken gemaakt met de eigenaar van de chalets over eventuele beveiliging. De beveiligingsmaatregelen worden voor de start van de opvangperiode nader bekeken en ingevuld.

Informatieavond voor de buurt

Om de omwonenden en ondernemers rond de opvanglocatie goed te informeren en de gelegenheid te geven vagen te stellen, organiseert de gemeente een informatieavond. Omwonenden worden hierover per brief geïnformeerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.