Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enter Vooruit krijgt kunstgrasveld 'met gouden goaltjes’

Enter Vooruit vlag
Beeld: Enter Vooruit

Krijgt Enter Vooruit een kunstgrasveld met gouden goaltjes? Roselien Slagers-Bekhuis, Progressief Wierden, maakte die opmerking tijdens de inforonde over het plan voor nieuwbouw van twee Enterse basisscholen aan de Bornerbroekseweg, op het kunstgrasveld van voetbalvereniging Enter Vooruit.

Slagers-Bekhuis vroeg zich af of het college rekening had gehouden met de stijging van de prijs van een kunstgrasveld, dat de gemeente voor de club betaald als de nieuwbouw op deze locatie doorgaat. “Vorige week hebt u in allerijl, nadat u een brandbrief van het bestuur van Enter Vooruit ontvangen had, een afspraak gemaakt met het bestuur”, richtte ze zich tot wethouder Hans ter Keurst. “U hebt denk ik Enter Vooruit een kunstgrasveld met ‘gouden grondpalen’ beloofd, want het bestuur is helemaal tevreden.”
Een veld met ‘gouden goaltjes’, knikt Slagers. “Zijn die afspraken vastgelegd, staan die op papier? Zodat Enter Vooruit zich kan beroepen op deze afspraken.”

Hek en lichtmasten

Er komt niet alleen een kunstgrasveld met palen en goaltjes van goud, maar ook een hek en lichtmasten. Na de raadsvergadering van 2 april, als het definitieve besluit genomen is door de raad, komen bestuur en wethouder bij elkaar.

Afspraak Enter Vooruit

Ter Keurst: “We hebben tegen Enter Vooruit gezegd dat we 10 april met elkaar om tafel gaan, om te bespreken wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten, en wat wel en wat niet mogelijk is. We gaan daar een project van maken. Er wordt ook geld voor vrijgemaakt, om dat project samen met Enter Vooruit te gaan trekken.”

“Onze insteek is geen viermastverlichting zoals die nu is, maar zesmastverlichting”

Volledige compensatie

Enter Vooruit wordt volledig gecompenseerd in het kunstgrasveld, benadrukt de wethouder. “Dat veld komt aan de overzijde van de Entergraven, en wordt voorzien van adequate verlichting. Onze insteek is geen viermastverlichting zoals die nu is, maar een zesmastverlichting. En geen halfhoge afrastering, maar een meer dan manshoge afrastering. Dat hebben we toegezegd en dat gaan we doen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.