Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW staat voor uitdaging: uit naar WHC, koploper in eerste klaar H

SVZW speler
Beeld: Henk Steen

De Wierdense Zwaluwen gaan zaterdag 23 maart op bezoek bij WHC, de trotste koploper in de eerste klasse H. Lukt het de Wierdenaren om punten te pakken tegen de koploper? “SVZW is niet kansloos tegen deze tegenstander”, benadrukt Gerrit Koers, voorbeschouwer van SVZW.

WHC, een afkorting van Wezep-Hattemerbroek-Combinatie, is de koploper in de eerste klasse H.
“Het is bijna zeker dat het kampioenschap naar WHC gaat, het is alleen nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn”, geeft Koers aan.
Op dit moment heeft WHC een voorsprong van 10 punten op de naaste achtervolgers.

Onverwachte nederlaag

WHC leed afgelopen zaterdag bij Stevo in Geesteren een onverwachte nederlaag. WHC verloor met 3-2. Voor de stand op de ranglijst veranderde er niets, want de achtervolgers verloren ook hun wedstrijd in het afgelopen weekend. Opmerkelijk aan de wedstrijd in Geesteren was ook het feit dat WHC binnen 30 minuten met 3-0 achterstond. En dat voor een verdediging die in de voorgaande 16 wedstrijden maar 7 tegendoelpunten kreeg.

Sterke tegenstander

WHC weet dat het met SVZW een sterke tegenstander op bezoek krijgt. Koers: “De wedstrijd in Wierden eindigde in 0-0; het enige gelijkspel van WHC tot nu toe.” Voor eigen publiek gaat WHC ongetwijfeld voor de winst, om zo te laten zien dat het verlies tegen STEVO een eenmalige uitglijder was.

Mooie uitdaging

SVZW wist afgelopen zaterdag helaas niet te winnen van Grol. SVZW moest zich deze week gaan voorbereiden op een zware maar ook mooie uitdaging: op bezoek bij de koploper die maar heel weinig verliespunten heeft tot nu toe.

Fitte selectie

Trainer Frank Eeftink heeft de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Aan de technische staf de opdracht om met een goed strijdplan te komen wat het mogelijk maakt om punten te pakken in Wezep. In de thuiswedstrijd tegen WHC wist SVZW de tegenstanders van scoren af te houden, maar het lukte de Wierdenaren niet om zelf te scoren.

“Resultaten uit het verleden zeggen niets, maar het is wel zo dat SVZW regelmatig punten weet te pakken op bezoek bij WHC. Het lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar ook deze wedstrijd is er 100 procent inzet en passie nodig. SVZW is in elk geval niet kansloos tegen deze tegenstander”, aldus Koers.

Sportpark Mulderssingel

De wedstrijd, die onder leiding staat van Nick Lammers, wordt gespeeld op sportpark Mulderssingel in Wezep en begint om 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.