Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hoofdrolspeler Romy en hond Nora staan samen op de planken in Twentse musical Legally Blonde

In de musical Legally Blonde van de Enschedese musicalvereniging Music All spelen niet alleen actrices en acteurs een rol, maar er staan ook twee honden op de planken in de Hengelose schouwburg. Eén van die honden is de tweejarige Nora. “Ze kan inmiddels op commando blaffen”, zegt baasje Anja Kobes.

'Veeleisende acteur'

In de musical Legally Blonde zijn twee rollen weggelegd voor honden. Naast hond Nora speelt ook hond Loesje een rol in het theaterstuk. Voor hoofdrolspeler Romy Asmus is het bijzonder: “Voor mij is het ook een primeur. Nora is trouwens wel veeleisend, want ze moet regelmatig tussendoor gevoerd worden”, lacht Asmus. Volgens de actrice kunnen zij en Nora het gelukkig goed met elkaar vinden.

Populaire film

Legally Blonde is een musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Amanda Brown en de populaire verfilming van het boek met hoofdrolspeelster Reese Witherspoon. Het verhaal gaat over Elle Woods, die aan de kant wordt gezett door haar vriend Werner, omdat hij gaat studeren aan Harvard. “In plaats van dat ze zielig gaat doen, besluit ze ook naar Harvard te gaan om te bewijzen dat ze net zo slim is en om hem terug te winnen”, zegt Romy Asmus

20240128 hondenauditoe foto emile urban IMG 8386
Lees ook
Twentse honden stelen de show tijdens auditie bij Musicalvereniging Music All

Speciale auditie

Baasje Anja Kobes heeft Nora in januari mee laten doen aan een speciale auditieronde van Legally Blonde voor honden. Een kennis tipte haar: “Ik schep eigenlijk best veel op over wat Nora allemaal kan”, lacht Kobes. “Ik dacht eerst dat hij mij de gek aan het aansteken was, maar het bleek echt waar.”

Indruk

Kobes nam Nora mee op auditie en daar maakte ze indruk op de jury. Ze werd gecast voor de rol van Bruiser, het hondje van hoofdpersonage Elle Woods. "Wat maakt Nora geschikt voor de rol? Nou, ze is op zich een rustige hond en ze kan heel goed luisteren. En ze ziet er natuurlijk ook leuk uit.” Voor de rol moet Nora in een tas: “Dat ging erg makkelijk. Ze sprong er meteen in.”

Op commando blaffen

Waar acteurs en actrices allerlei teksten en dialogen uit het hoofd moeten leren, moet ook Nora aan de bak. "Met een handgebaar kan ik haar op commando laten blaffen”, zegt Kobes. Nora's tegenspeler doet dit ongezien met een handgebaar tijdens de voorstelling.

De voorstelling wordt donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart gespeeld in de Hengelose Schouwburg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.