Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Popprofessor van Enschede opent eigen platenwinkel

Arris Roordink c Ernst Bergboer
Popprofessor Arris Roorink heerst soeverein in een snoepwinkeltje voor muziekliefhebbers.
Beeld: Ernst Bergboer

Arris Roordink, ongekroond popprofessor van Enschede, opende zaterdag een eigen platenwinkel. In een voormalig café aan de G.J. van Heekstraat is nu Sound Unbound gevestigd. Exclusief vinyl, compact disc en zelfs tape.

Arris staat achter zijn toonbank zoals hij achter een draaitafelset staat: onontkoombaar en soeverein. Met brede gebaren schuift hij een net aangekochte lp in een tasje. Frank Zappa. De verkoop is al een maand of wat geleden begonnen. “Ik maakte kosten, dus er moest wat gebeuren. Maar nu is de winkel ook echt geopend.”

Muziek pur sang

Het is ramvol in het pand waar Unbound neerstreek. Tout alternatief popminnend Enschede is er. Dat is wat overdreven, maar zo voelt het wel. Op het podiumpje aan de kop van de pijpenla treden lokale artiesten op, een mix van min of meer gevestigde namen in stad en wijdere omstreken en aanstormend conservatoriumtalent. Muzikanten pur sang, geen opsmuk. Precies zoals de popprofessor het ’t liefst heeft.

Lees verder onder de afbeelding.


Sound Unbound c Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

Biertjes, soft drinks en koffie staan klaar. Ernaast een pot voor een vrije gift. Vrijwel niemand snaait zomaar een drankje mee. Het tekent de sfeer in de scene: het draait hier om muziek, niet primair om commercie. Niet dat het vinyl spotgoedkoop is - het is hier geen kringloopwinkel - maar goede wijn behoeft geen krans.

Wie een gelikte platenzaak zoekt, moet niet bij Arris zijn. Wie, net als hij, van echte muziek houdt, zeker wel.

Sound Unbound record store zit aan de G.J. van Heekstraat 155. Openingstijden zijn van woensdag tot en met vrijdag van 12 tot 19 uur en op zaterdag van 12 tot 17 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.