Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Losser stelt inclusie agenda op

Wethouder Marian Oosterbroek
Beeld: Gemeente Losser

De Gemeente Losser heeft haar inclusieagenda gelanceerd, gericht op gelijkheid en gelijke kansen voor alle burgers. In nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen en lokale partners wil de gemeente initiatieven ontwikkelen om discriminatie en uitsluiting op basis van geslacht, etniciteit, leeftijd, fysieke of lichamelijke beperking en seksuele geaardheid tegen te gaan.

Wethouder Marian Oosterbroek: “Iedereen in de gemeente Losser verdient gelijke kansen en het gevoel erbij te horen. Buitengesloten worden op wat voor manier dan ook gebeurt helaas nog altijd. De agenda is samen met inwoners gemaakt met allerlei achtergronden die allemaal vanuit hun eigen beleving input konden leveren."

Deze agenda belooft een belangrijke stap te zijn in het creëren van een meer inclusieve samenleving, waarin iedereen de kans krijgt om volledig deel te nemen. De gemeente roept haar inwoners op om actief bij te dragen aan dit streven.

Audiofragment
Gemeente Losser heeft de inclusieagenda opgesteld | Marian Oosterbroek
Met de inclusieagenda zet Losser zich in voor gelijkheid en gelijke kansen voor alle inwoners. Samen met ervaringsdeskundigen uit de gemeente werkt Gemeente Losser aan initiatieven om discriminatie, uitsluiting en ongelijkheid door geslacht, etniciteit, leeftijd, fysieke- of lichamelijke beperking en seksuele geaardheid tegen te gaan.

Projecten

In de gemeente Losser bloeien diverse inclusieve projecten op. Een initiatief is de 'MKB Toegankelijke Route', waardoor mensen met beperkingen de toegankelijkheid van lokale winkels en restaurants kunnen ervaren. Een ander project, 'LVB in de gemeente', om met mensen met een licht verstandelijke beperking de begrijpelijkheid van gemeentelijke communicatie te verbeteren.

Aanmelden

Mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking of inwoners die te maken hebben met discriminatie op wat voor manier dan ook, kunnen contact opnemen met Margit Bouwman van de gemeente Losser: [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.