Verkeer
Stuur appje
Zoek

Atletiekvereniging Ipithos brengt dit jaar opnieuw het bevrijdingsvuur naar Losser

Bevrijdingsvuur NOS
Het aansteken van het bevrijdingsvuur in Wageningen
Beeld: NOS

De Atletiekvereniging Iphitos uit Losser wil dit jaar opnieuw het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Losser brengen. Een groep van 30 lopers van de Losserse vereniging zal op 4 en 5 mei 2024 deze bijzondere taak op zich nemen.

Fietsers

Op 4 mei, direct na de dodenherdenking in Losser, zal de groep vertrekken naar de startlocatie in Wageningen. Daar zullen die avond verschillende ceremonies plaatsvinden, gevolgd door het ontsteken van het bevrijdingsvuur om 0.00 uur. Vanuit Wageningen zullen de lopers een afstand van 150 kilometer afleggen om het vuur naar Losser te brengen. Naast de lopers zullen ook fietsers deelnemen aan de tocht, die het bevrijdingsvuur zullen vervoeren.

Frans Wijlens, een van de organisatoren, is momenteel op zoek naar sponsoren voor dit bijzondere evenement. "We hebben te maken met de nodige kosten," verklaarde Wijlens in Twente Wordt Wakker op Twente FM. "Dit omvat onder andere materialen, fakkels, eten en drinken voor onderweg, en het transport naar Wageningen. Helaas stelt de gemeente dit jaar geen financiële steun meer beschikbaar."

Audiofragment
Ipithos zoekt sponsoren voor loop bevrijdingsvuur | Frans Wijlens
Ipithos zoekt sponsoren voor het bevrijdingsvuur
icon_main_info_white_glyph

Bevrijdingsvuur

Het bevrijdingsvuur wordt sinds 1948 het vuur op 5 mei om 0.00 uur op bevrijdingsdag ontstoken in Wageningen. Daarna wordt de vlag gehesen en het Wilhelmus gespeeld. Loopgroepen nemen het vuur mee naar diverse plaatsen in Nederland.

Aanmelden sponsoren

Voor wie interesse heeft om bij te dragen aan dit initiatief, kan contact opnemen met Frans Wijlens via [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.