Verkeer
Stuur appje
Zoek

Veel ervaring in selectie voor EK Klootschieten in Duitsland

Selectie EK Klootschieten William Hobbelink en Silke Tulk
Bij het allround kampioenschap ging de titel bij de vrouwen naar Silke Tulk(KV Kleine David), bij de heren naar William Hobbelink (KV Beuningen).
Beeld: RTV NOT

Met nog 49 dagen tot aan het EK klootschieten in Duitsland, vond afgelopen zaterdag in Haarlo in de Achterhoek de laatste selectiewedstrijd plaats voor het onderdeel straat. Zoals verwacht gaat Silke Tulk(KV Kleine David) als kopvrouw van de dames richting het EK. Bij de heren kwalificeerden zich louter ervaren EK-gangers onder wie Mark oude Luttikhuis, die al voor de negende keer op rij deelneemt.

Champions Tour

Bij de mannen was het niet alleen spannend welke tien heren de selectie zouden halen, maar ook wie de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat zou winnen. Patrick Zieverink (KV ’t Broek) en William Hobbelink (KV Beuningen) vochten onderling een spannende strijd uit en Patrick Zieverink kroonde zich voor het eerst in zijn klootschietcarrière als winnaar van de Champions Tour. Hij gaat als kopman van het Nederlands team bij de heren in Duitsland op jacht naar het EK-goud.

Plek in kernploeg

Naast dit gevecht om de toppositie was ook het gevecht voor een plek in de selectie voor het EK een spannende. Uiteindelijk wisten Bas Senger (KV Beuningen), Luuk Zanderink (KV Beuningen), Mark oude Luttikhuis (KV Mander), Jos-Bert Aalbers (KV Lattrop-Breklenkamp), Jurgen ter Brake (KV Zwolle), Stef Huiskes (KV Reutum), Robert Blankenvoort (KVMander) en Bart Kamphuis (KV Mander) een plek binnen de kernploeg te bemachtigen.

Geen verrassing bij de dames

Bij de dames was de selectie min of meer al rond voorafgaand aan de laatste wedstrijddag. Silke Tulk(KV Kleine David) werd zoals verwacht eerste. Britt Blokhuis (KV Beuningen) legde beslag op de tweede plaats, Suzan Zieverink (KV ’t Broek) werd derde en Marianne Westerink (KV ’t Woudhuis) vierde. Britt Rolink (KV Beuningen) en Sophie Koebrugge (KV Niej Haarbig) kwamen bij het EK van 2022 nog uit bij de meisjes en pakten hier respectievelijk zilver en brons op de straatwedstrijd.

Max oude Engberink grijpt kans

Bart Lucas (KV Hertme), titelverdediger van de Champions Tour van 2022, moest wegens een schoolactiviteit verstek laten gaan bij de laatste wedstrijd. Hier profiteerde Max oude Engberink (KV Vooruitzicht) meteen van. Hij wist de Champions Tour straat winnend af te sluiten en zal in Duitsland de Nederlandse driekleur op drie onderdelen vertegenwoordigen. Bart Lucas werd uiteindelijk nog wel tweede in de ranking en zal ook afreizen naar het EK. Nout Koehorst (KV Nooit Gedacht) kon ondanks een blessure toch zijn EK-ticket veiligstellen. Als vierde en laatste wist Jesse Telgenhof oude Koehorst (KV Reutum) zich te plaatsen.

Zussenstrijd

Lotte Telgenhof oude Koehorst (KV Reutum, zusje van Jesse) was bij de meisjes de torenhoge favoriet en wist alle wedstrijden winnend af te sluiten. Zij zal in Duitsland tijdens het EK geflankeerd worden door de zusjes Merle en Silke Aveskamp (KV Beuningen).

Allround kampioenschap

Tijdens de Grolsch Champions Tour wordt er ook om een allround kampioenschap (straat, veld en zetten) gestreden. Deze titel, met bijbehorende mooie glazen plaquette ging bij de heren naar William Hobbelink (tweede op straat, zesde op veld en tweede op het zetten). Bij de dames ging deze titel naar Silke Tulk (eerste op straat, eerste op veld en tweede op het zetten). Max oude Engberink won de allroundtitel bij de jongens (eerste op straat, eerste op veld en zevende op het zetten). Lotte Telgenhof oude Koehorst pakte op alle drie onderdelen de winst en pakte dus de allroundtitel bij de meiden.

EK in Duitsland

Het EK klootschieten vindt plaats van 9 tot en met 12 mei in het Duitse Neuharlingersiel. Op vrijdag 10 mei zullen de titels op het onderdeel veld worden vergeven, op zaterdag 11 mei de titels op het onderdeel straat en op de slotdag zullen de Europese kampioenschappen voor het onderdeel zetten worden gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.